ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:13:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ήταν ο πατέρας των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου και αδερφός του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ενώ επί σειρά ετών ήταν ο επικεφαλής της Χαλυβουργικής.

Απεβίωσε μετά από πολύμηνη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Έλληνας επιχειρηματίας που έγινε περισσότερο γνωστός από την επένδυσή του στην εταιρεία Χαλυβουργική.

Νοσηλευόταν με μηχανική υποστήριξη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ενώ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.  Ήταν μέλος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας που συνδέθηκε με την Χαλυβουργική, η οποία με τη σειρά της συνδέθηκε με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την ανασυγκρότηση της χώρας και την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής από τη δεκαετία του '50.

Ο Κων/νος Αγγελόπουλος ήταν γιος του Παναγιώτη Αγγελόπουλου και αδελφός του Θεόδωρου. Έπασχε από νεαρή ηλικία από μια σπάνιας μορφής αρθρίτιδα που εμπόδιζε την κινητικότητά του. Απέκτησε δυο γιους, τον Παναγιώτη και τον Γεώργιο. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και συνέχισε τις σπουδές του στην Ελβετία, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό στίβο. Εκτός από τη χαλυβουργία, δραστηριοποιήθηκε και στο χώρο της εμπορικής ναυτιλίας.

Η Χαλυβουργική ιδρύθηκε το 1925. Ξεκίνησε να παράγει καλώδια το 1932 και χάλυβα το 1938. Η παραγωγή της εταιρείας εκσυγχρονίστηκε και επεκτάθηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την εταιρεία να μεταφέρει την παραγωγή της στην Ελευσίνα το 1953. Τα επόμενα χρόνια ήταν η "χρυσή εποχή" της εταιρείας, καθώς η κατασκευαστική έκρηξη που ακολούθησε λόγω του ελληνικού οικονομικού θαύματος οδήγησε σε μια τεράστια αύξηση της ζήτησης για χάλυβα.

Η Χαλυβουργική αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στην Ελλάδα. Ωστόσο κατάφερε να επιβιώσει χάρη στην υλοποίηση ενός προγράμματος εκσυγχρονισμού, όπου η εταιρεία προσέθεσε νέα προϊόντα και τεχνολογίες.

Το 2012, η εταιρεία γνώρισε μια δραματική πτώση στον όγκο παραγωγής της, με τις πωλήσεις της να πέφτουν κατά 70.62%.Το 2012, η εταιρεία χρωστούσε πάνω από 1 δισ. ευρώ στις τράπεζες. Τον Φεβρουάριο του 2014, μετά από μια δραματική πτώση της ζήτησης χάλυβα στην Ελλάδα και του υψηλού ενεργειακού κόστους, η εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή χάλυβα και απέλυσε 200 από τους 263 εργαζομένους της. Πριν από αυτό, 148 εργαζόμενοι είχαν συνταξιοδοτηθεί εθελούσια.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Χαλυβουργικής

200 περίπου εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Χαλυβουργικής πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους κλείνοντας συμβολικά και την Αθηνών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν θέσεις για ανέργους στη δοκιμή της «Τραβιάτας» από τη Λυρική Σκηνή

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή της «Τραβιάτας» -με την επίδειξη δελτίου / βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας- θα γίνει έως εξαντλήσεως των εισιτηρίων στα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάρης Δούκας: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη δημοτική αστυνομία

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη δρομολογήσει μια σειρά ενέργειες – και πριν την αποκάλυψη των τελευταίων περιστατικών –με σκοπό την απρόσκοπτη και με διαφάνεια αδειοδότηση και λειτουργία των καταστημάτων.