ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ste, symvoulio tis epikrateias
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πράσινο φως από το ΣτΕ για τον σταθμό Βενιζέλου

Με οριακή πλειοψηφία (13 - 12) το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές των επτά φορέων που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Το «πράσινο φως» για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης, άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες απέρριψε με οριακή πλειοψηφία (13-12) τις προσφυγές των επτά φορέων που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Ως εκ τούτου θα συνεχιστούν τα έργα, τα οποία και είχαν σταματήσει, ενώ υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υποδομών είχε σημειώσει ότι η παράδοση του συνόλου του έργου, συμπεριλαμβανομένου και του σταθμού Βενιζέλου, θα γίνει το 2023.

Την παραπάνω εξέλιξη επιβεβαίωσε και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ΣΤΕ απέρριψε την προσφυγή για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης και η μόνη βιώσιμη λύση για να έχουμε εκεί ένα σταθμό-μουσείο, μετά την απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, θα αρχίσει άμεσα να υλοποιείται.

Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση όλων όσων από την αρχή είχαμε ταχθεί υπέρ της συγκεκριμένης λύσης και φυσικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

STE, Symvoulio Epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για τον Προσωπικό Αριθμό των πολιτών

Ειδικότερα, από την εφαρμογή του και μετά, δεν θα χρειάζεται πλέον ο αριθμός του ΑΦΜ ή του ΑΜΚΑ ή της αστυνομικής ταυτότητας, κ.λπ., αλλά θα πρέπει οι πολίτες να θυμούνται έναν αριθμό, αυτό του «Προσωπικού Αριθμού».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Σχοινάς για EuroPride: Στο κέντρο των πολιτικών μας είναι άνθρωπος

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση της Ένωσης Ισότητας (Union of Equality) και την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα δρομολόγια της γραμμής 69 προς την Επανομή

Την επόμενη χρονιά τα θερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 15η Ιουνίου αντί για την 1η Ιουλίου ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕΘ για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δικτύου λεωφορειακών γραμμών.
LOATKI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά του EuroPride στη Θεσσαλονίκη

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΣτΕ για 2η φορά οι υποθέσεις για το καζίνο Πάρνηθος και το Μάτι

Ειδικότερα, η πρώτη υπόθεση αφορά 4 αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος 36/2023 που ενέκρινε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο με το οποίο καθορίζονται οι χρήσεις γης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη προσπάθεια της πυροσβεστικής αυτή την ώρα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Ταυτόχρονες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οκτώ από αυτές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες, ωστόσο ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα κατάφεραν να τις περιορίσουν.