ΓΔ: 2385.63 1.41% Τζίρος: 336.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Προπόνηση σε γυμναστήριο
Φώτο: Shutterstock

Τελευταία θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, έρχεται ειδική στήριξη

Σύντομα έρχεται άνοιγμα για τα κέντρα αισθητικής, την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τα εμπορικά κέντρα και άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα «βλέπει» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Τελευταία θα ανοίξουν τα γυμναστήρια σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ καθώς όταν κάνεις γυμναστική δεν μπορείς να φοράς μάσκα, εισπνέεις και εκπνέεις με ταχύτητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για μετάδοση του ιού. Υπογράμμισε ωστόσο ότι θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση.

Σε ό,τι αφορά στα κέντρα αισθητικής εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά γιατί όσο μένουν κλειστά τις υπηρεσίες που παρέχουν τις αντικαθιστούν άλλες επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια που είναι ανοιχτά, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι κομμωτήρια παρέχουν υπηρεσίες σολάριουμ. «Εφόσον έχουμε ανοίξει κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, θα πρέπει να ανοίξουμε και κέντρα αισθητικής το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Το θέμα του ανοίγματος των εμπορικών κέντρων θα τεθεί εκ νέου στην συνεδρίαση της επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα» σημείωσε ο υπουργός αναφέροντας ακόμη και χθες ζήτησε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, ωστόσο η Επιτροπή «δίστασε και είπε να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα».

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία της αγοράς σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη από τη Δευτέρα, ο υπουργός δήλωσε ικανοποίηση σημειώνοντας ωστόσο πως η Κοζάνη προκαλεί ανησυχία σε κυβέρνηση και επιτροπή καθώς είναι η μόνη περιοχή που αν και έχει το μακροβιότερο loc down της Ευρώπης τα κρούσματα δεν υποχωρούν. Μάλιστα απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Κοζάνης να τηρούν τα μέτρα. 

Για την εστίαση είπε ότι η επαναλειτουργία της, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, θα γίνει μετά το Πάσχα. Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές Μαΐου, το αργότερο μέχρι τις 10 του μηνός, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να λάβουν οι επιχειρήσεις την ειδική ενίσχυση για την επανεκκίνησή τους.

Οι σχολές οδηγών, αν και όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, δεν είναι δικής του αρμοδιότητας, γνωρίζει ότι έχουν πάρει σειρά για να ανοίξουν. 

Για το άνοιγμα των εκκλησιών το Πάσχα ο υπουργός εκτίμησε πως επιτροπή και αρμόδιοι υπουργοί θα βρουν την  χρυσή τομή ώστε οι προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα να μην τιναχθούν στον αέρα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στις εγκαταστάσεις G. Samarás στη Θέρμη

Τις εγκαταστάσεις της G. SAMARAS S.A. στη ΒΙΠΕ Θέρμης επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενημερωνόμενος για την πορεία της εταιρείας, που ηγείται στον τομέα των ιατρικών αερίων και εξάγει το 90% της παραγωγής της.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέο βήμα ψηφιακής υγείας με γονιδιακό screening

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ραγδαία την ιατρική έρευνα και τις θεραπείες, με τον EMA πλέον να εγκρίνει τέσσερα νέα φάρμακα τον μήνα, έναντι τεσσάρων τον χρόνο στο παρελθόν.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ βρίσκεται στη καλύτερη θέση όλων των εποχών

Με πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Βουλή η συμπληρωματική σύμβαση για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, παρών δήλωσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση, ενώ κατά ΚΚΕ, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Η πολιτική κριτική δεν θα ποινικοποιηθεί στη χώρα της δημοκρατίας

Με βίντεο απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Νίκο Ανδρουλάκη, μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Ο Υπουργός Υγείας δηλώνει πως θα ζητήσει άρση ασυλίας ώστε να παραστεί στο δικαστήριο και σκοπεύει να καταθέσει αγωγή για ηθική βλάβη.