ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Hardalias, Xardalias, Politiki Prostasia
Φωτο: George Vitsaras/ SOOC

Προσεκτική χαλάρωση των μέτρων, σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις

Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για το Σαββατοκύριακο στις 9 το βράδυ, ενώ από τις 22/3 αναμένεται να τεθούν, εκ νέου, σε λειτουργία κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

«Έτοιμη» για ένα προσεκτική άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων εμφανίζεται η κυβέρνηση, παρά τη διατήρηση κρουσμάτων και κυρίως διασωληνωμένων σε υψηλά επίπεδα, καθώς οι ειδικοί θεωρούν ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να υπάρξει χαλάρωση λόγω και της μεγάλης κόπωσης των πολιτών. 

Στη σημερινή τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα εξετασθούν όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, αλλά και ορισμένα ποιοτικά στοιχεία της πανδημίας, προκειμένου ακολούθως να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά.  Βάσει των μέχρι αυτή τη στιγμή πληροφοριών αναμένεται ότι θα υπάρξει μερική χαλάρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και να εφαρμοστεί το ίδιο ωράριο που ισχύει τις καθημερινές, δηλαδή με την απαγόρευση να μετατίθεται στις 9 το βράδυ και όχι στις 7 όπως ίσχυε μέχρι τώρα. 

Ένα δεύτερο μέτρο χαλάρωσης είναι ότι η μετακίνηση για άσκηση (κωδικός 6) δεν είναι πλέον υποχρεωτικό να γίνεται μόνο με τα πόδια, αλλά οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν και σε άλλο δήμο χρησιμοποιώντας κάποιο μέσο. 

Επιπρόσθετα από Δευτέρα 22 Μαρτίου αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν εκ νέου τη λειτουργία τους κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, πάντα, φυσικά, με την εφαρμογή πολύ συγκεκριμένων και αυστηρών περιορισμών, ενώ το ίδιο θα γίνει και για τους αρχαιολογικούς χώρους, με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των τεστ που διενεργούνται. 

Σε ό,τι αφορά το λιανικό εμπόριο όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην επανεκκίνησή του, με τις αποφάσεις πιθανώς να λαμβάνονται την επόμενη Παρασκευή, όταν οι ειδικοί θα έχουν μία πιο πλήρη εικόνα από το τι θα συμβεί μετά τη μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που προαναφέρθηκαν. 

Το πιθανότερο είναι, πάντως, το άνοιγμα να γίνει με τη μέθοδο του click away και θα συνδυαστεί με την αποστολή SMS στον αριθμό 13032, με περιορισμό ότι θα υπάρξει μόνο μία τέτοια μετακίνηση σε ημερήσια βάση. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hardalias, Politiki Prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη επιτήρηση και συνεχή τεστ σε έξι "πορτοκαλί" περιοχές

Υποχρεωτικό self test και rapid test στους εργαζόμενους σε εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υφυπ. Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία όλης της χώρας - Εννέα νέες «κόκκινες» περιοχές

Παράλληλα, παρατείνεται το lockdown για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα σε όσες περιοχές είναι ήδη στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.