ΓΔ: 1398.2 1.08% Τζίρος: 54.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Δημήτρης Λιγνάδης, Εθνικό Θέατρο
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδης

Η παραίτηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου έγινε δεκτή από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Για προσωπικές επιθέσεις κάνει λόγο ο Δ. Λιγνάδης.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε προ ολίγου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες έντονη φημολογία τον ενέπλεκε σε υποθέσεις παρενόχλησης. Για προσωπικές επιθέσεις κάνει λόγο στην επιστολή παραίτησης, ο Δ. Λιγνάδης.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης προς την υπουργό:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωση μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνηση μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω από όλα και να προστατέψω το θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα.

Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στην κουίντα του Εθνικού θεάτρου.

Επιπλέον, η παραίτηση μου αυτή, μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία.

Με τιμή

Δημήτρης Λιγνάδης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α. Γεωργιάδης: Η μάχη συνεχίζεται και όλοι βρίσκονται σε ετοιμότητα

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, έχει εκκενωθεί το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς και το Αμαλία Φλέμινγκ. Από χθες συνολικά 66 περιστατικά σχετιζόμενα με την πυρκαγιά βρέθηκαν σε ΚΥ ή Νοσοκομεία του ΕΣΥ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες περιοχές υπάρχει και την Τρίτη αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια είναι τα κυριότερα μέτωπα των πυρκαγιών που κυκλώνουν την Αττική

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Αττική εν μέσω σφοδρών ανέμων, που δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών από πυροσβέστες και εθελοντές. Οι τρέχοντες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκενώσεις περιοχών στα Άνω Βριλήσσια, προληπτικά και το Αμ. Φλέμινγκ

Οι κάτοικοι της περιοχής Κρασά στα Άνω Βριλήσσια καλούνται μέσω του «112» να απομακρυνθούν προς κεντρικά Βριλήσια ή προς Χαλάνδρι. Οι Αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».