ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
sxoleio, sxoleia
Φωτό: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Άνοιγμα σχολείων και στις «κόκκινες» περιοχές εισηγούνται οι ειδικοί

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε το πράσινο φως, με αποτέλεσμα να προχωρά κανονικά η διαδικασία επαναλειτουργίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 11 Ιανουαρίου.

Υπέρ της επαναλειτουργίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ακόμη και σε περιοχές που θεωρούνται ιδιαίτερα επιβαρυμένες τάχθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων η οποία συνεδρίασε, εκτάκτως, σήμερα το απόγευμα. 

Σημειώνεται ότι ως ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές στις οποίες έχουν επιβληθεί πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού θεωρούνται οι: Δυτική Αττική, Κοζάνη, Φλώρινα, Κιλκίς, Ροδόπη, Έβρος, ενώ ήδη ο δήμος Σητείας έχει ανακοινώσει ότι δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του το υπ. Παιδείας, πριν από τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, είχε ξεκαθαρίσει  ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Το υπουργείο υπενθύμισε επίσης ότι η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών. Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1. Επίσης αύριο, τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας θα αρχίσουν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Αναφορικά με το θέμα της επαναλειτουργίας του click away δεν υπήρξε απόφαση στη σημερινή συνεδρίαση, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν τα απαραίτητα δεδομένα για την πορεία των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες πριν καταθέσουν τις προτάσεις τους. Η νέα συνεδρίασή τους θα γίνει αύριο 9 Ιανουαρίου, ενώ οι αποφάσεις τους εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν το απόγευμα κατά την ενημέρωση για την πανδημία στην Ελλάδα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για το τι ισχύει στα σχολεία σε περίπτωση κρούσματος

Εάν το self test βγει θετικό, τότε θα πρέπει να πραγματοποιείται rapid test μέσα στις επόμενες 24 ώρες και εφόσον αυτό είναι θετικό τότε το κρούσμα θα απομονώνεται και εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόβοι για αύξηση των διασωληνωμένων μετά το άνοιγμα των σχολείων

Την ανάγκη εμβολιασμού των ενηλικών πριν την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς επισημαίνουν οι επιστήμονες. Ανοικτό το ενδεχόμενο για επιστροφή της τηλεκπαίδευσης αν υπάρξουν συρροές κρουσμάτων.