ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Facebook

Μόσιαλος: Αποτελεσματικό και ασφαλές το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech 

Διαψεύδει δημοσιεύματα ότι δύο θάνατοι εθελοντών επήλθαν εξαιτίας της χορήγησής του. «Ας μάθουμε επιτέλους να μιλάμε με επιστημονικά δεδομένα και όχι με προκαταλήψεις», τονίζει. 

Δημοσιεύματα για το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, που ανέφεραν ότι δύο θάνατοι εθελοντών επήλθαν εξαιτίας της χορήγησής του, διαψεύδει σε ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος, σημειώνοντας πως αυτό είναι αποτελεσματικό και ασφαλές. 

Όπως τονίζει, κανένας από τους θανάτους δεν αξιολογήθηκε από τους ερευνητές ως σχετιζόμενος με το εμβόλιο υπό μελέτη. «Ας μάθουμε επιτέλους να μιλάμε με επιστημονικά δεδομένα και όχι με προκαταλήψεις», τονίζει. 

«Από τα επιπλέον στοιχεία, της έκθεσης που παρουσίασε ο FDA υποδεικνύεται εκτιμώμενη αποτελεσματικότητα κατά 82% έναντι επιβεβαιωμένου COVID -19, ήδη μετά την πρώτη δόση. Οι αντενδείξεις ήταν γενικά ήπιες, και πιο ειδικά πιο ήπιες και λιγότερο συχνές στους συμμετέχοντες στην ηλικιακή ομάδα 56 και άνω ετών σε σύγκριση με την ομάδα κάτω των 55 ετών», προσθέτει. 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2967904433438031&id=100006555100713

 

Εχθές, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) χαρακτήρισε ασφαλές το εμβόλιο των Pfizer - BioNTech, καθώς από τα δεδομένα που εξετάστηκαν δεν προέκυψαν θέματα ασφαλείας. Σύμφωνα με έγγραφα του FDA που δημοσιεύτηκαν πριν τη συνεδρίαση της Πέμπτης, τα δεδομένα που υποβλήθηκαν ήταν «συνεπή» με τις συστάσεις και με τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Οργανισμός για την έγκριση έκτακτης ανάγκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ