ΓΔ: 1481.41 -0.07% Τζίρος: 32.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:37:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Ανοιχτά θα είναι τα κυλικεία στα δημοτικά σχολεία

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών διευκρίνισε το καθεστώς που θα ισχύσει εξαιτίας των διαφορετικών δεδομένων για τα σχολεία.

Απάντηση στα ερωτήματα από ιδιοκτήτες κυλικείων για το αν θα παραμείνουν ανοιχτά τα κυλικεία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εξαιτίας των διαφορετικών δεδομένων στη λειτουργία των σχολείων, καθώς θα κλείσουν γυμνάσια και λύκεια, έδωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αναφέροντας ποια κυλικεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέσα στο lockdown.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος και διευκρίνισε ότι τα κυλικεία των δημοτικών σχολείων θα παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς τα μαθήματα θα συνεχίζονται κανονικά.

Υπενθυμίζουμε μετά την απόφαση της κυβέρνησης για νέο lockdown που θα ισχύσει από αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου, παραμένουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες τους και τα ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής. Τα γυμνάσια και τα λύκεια από τη Δευτέρα θα λειτουργούν με καθεστώς τηλε-εκπαίδευσης, ενώ η τηλε-εκπαίδευση συνεχίζεται και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Με τηλε-εκπαίδευση θα λειτουργούν επίσης τα φροντιστήρια και τα κέντρα μελέτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς προβλήματα και με βατά θέματα η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών

Το θέμα των σημερινών εξετάσεων ήταν τα ταξίδια και οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επεξεργαστούν ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Ταξιδεύοντας», του Ν. Καζαντζάκη, ένα ποίημα του Κ. Παλαμά και ένα κείμενο της Η. Χατζηδημητρίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα στις Πανελλαδικές με Νεοελληνική Γλώσσα για τους υποψηφίους

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των εισακτέων για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα ανέλθει στις 68.851. Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών μέχρι τις 12 Ιουνίου που τελειώνει η κούρσα.
Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική, σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους δήμους θα υπάρξουν τοπικές αποφάσεις από τους δημάρχους. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο από το κύμα κακοκαιρίας.