ΓΔ: 1478.17 1.21% Τζίρος: 118.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown

Δεν αποκλείουν παράταση του lockdown οι επιδημιολόγοι. Ανοιχτό και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εάν δεν φθάσουμε στο επίπεδο του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά στα κρούσματα (300-400).

Δεν αποκλείεται η παράταση του lockdown, τόνισε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας ότι οι 3 βδομάδες είναι σίγουρες και χρειάζονται οπωσδήποτε. 

«Βλέποντας και κάνοντας», είπε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε, ο κορονοϊός έγινε πιο μεταδοτικός και τα αποτελέσματα της διασποράς μπορεί να φανούν την επόμενη βδομάδα, καθώς η αύξηση κρουσμάτων έχει να κάνει με το χρόνο επώασης, ενώ μετά θα υπάρξει ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Για να τελειώσει το lockdown, τα κρούσματα θα πρέπει να πέσουν κάτω από 1.000 και επίσης, το Rt πρέπει να πέσει κάτω από το 1, συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown άφησε και ο επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον σταθμό, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν δεν φθάσουμε στο επίπεδο του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά στα κρούσματα (300-400).

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το ποια είναι τα κριτήρια που θα μας κάνουν στο τέλος του μήνα να πούμε ότι χαλαρώνουμε, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «η περίοδος που μπορούσαμε να συμβιώνουμε με τον ιό ήταν η εποχή του Σεπτέμβρη με 200 έως 400 κρούσματα, χωρίς μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ. Με αυτό το κριτήριο λέμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα επίπεδο κρουσμάτων που έδειξε ότι μπορεί να ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό φορτίο για το Σύστημα Υγείας, που δεν θα το θέτει σε κίνδυνο». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, koronoios, covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, 22 οι θάνατοι

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 78% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.