ΓΔ: 1472.12 -0.41% Τζίρος: 7.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:10:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Συναγερμός στα Ιωάννινα – 24 κρούσματα σε γηροκομείο

Οι ηλικιωμένοι που βρέθηκαν θετικοί διακομίστηκαν στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων. Η κατάσταση με τον κορονοϊό στα Ιωάννινα ξεφεύγει, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Τουλάχιστον 24 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στην περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ στις αρχές της εβδομάδας είχε επιβεβαιωθεί κρούσμα σε εργαζόμενη στον οίκο ευγηρίας.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ακολούθησε έλεγχος των ηλικιωμένων και πάνω από 24 άτομα έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Οι ηλικιωμένοι που βρέθηκαν θετικοί διακομίστηκαν στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, ενώ για τους υπόλοιπους εξετάζεται διακομιδή σε νοσοκομείο εκτός Ηπείρου, πιθανότατα στην Πάτρα.

Πολλοί εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα και μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, σημειώνοντας πως «η κατάσταση με τον κορονοϊό στα Ιωάννινα ξεφεύγει». 

«Αυτή τη στιγμή, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, νοσηλεύονται 53 ασθενείς με κορονοϊό, στα 55 κρεβάτια που έχουν αναπτυχθεί. Υπάρχουν δύο σοβαρά περιστατικά. Μέχρι τώρα, μεταφέρθηκαν από το γηροκομείο 2 κρούσματα, στο νοσοκομείο της Άρτας, ένα στους Φιλιάτες, και ένα στη Πρέβεζα, και συνεχίζονται να μεταφέρονται από το Πανεπιστημιακό», όπως αναφέρει ο κ. Γιαννακός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, koronoios, covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, 22 οι θάνατοι

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 78% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.