ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Φωτο: ΑΠΕ

Κόπηκε στα δύο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού από σύγκρουση με φορτηγό πλοίο

Το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» συγκρούστηκε με καράβι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk, υπέστη σοβαρές ζημιές και ρυμουλκείται προς τη Σαλαμίνα. Δύο τραυματίες.

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση ρυμούλκησης του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με φορτηγό πλοίο.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και σημειώθηκε περί τις 7:30 το πρωί. Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού πήρε κλίση αρκετών μοιρών προς τα δεξιά, και δόθηκε εντολή εκκένωσης, καθώς υπέστη σοβαρές ζημιές στην πρύμνη του και έχει κοπεί σχεδόν στα δύο. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων, ενώ και στα δύο πλοίο έχουν προκληθεί υλικές ζημιές.

Σημειώνεται πως στο «Καλλιστώ», το οποίο είχε 27 άτομα πλήρωμα, παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης, ενώ στο φορτηγό πλοίο Maersk Launceston έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο σημείο βρίσκονται πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ανέφερε ότι την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίουτ με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία στον Πειραιά και τη Σαλαμίνα την Παρασκευή 6/2

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 6/2/2026 για τους εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες Πειραιά και Σαλαμίνας, με αιχμές για γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς γύρω από τα λιμάνια και ανησυχία για ζητήματα ασφάλειας μετά τη φωτιά στην Coral Gas στο Πέραμα.
Φορτηγά μεταφορές Ρόδος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΒΕΠ: Παρέδωσε στον υφ. Μεταφορών τα στοιχεία διακίνησης φορτηγών Πειραιά

Το λιμάνι Πειραιά είναι ο βασικός πολυτροπικός κόμβος της χώρας, με φορτηγά που διακινούνται είτε μέσω ακτοπλοΐας, είτε για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά ενημέρωσε σχετικά τον υφυπουργό, πριν παρθούν κυκλοφοριακά μέτρα.
Γιάννης Βρούτσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μώραλης - Βρούτσης: Συντονισμός για αθλητικές υποδομές στον Πειραιά

Ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης συναντήθηκε με τον αν. υπ. Αθλητισμού Γ. Βρούτση για αναβάθμιση εγκαταστάσεων. Παραδόθηκε μελέτη για το κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος» και εξετάστηκε η πλατφόρμα e-Kouros.
Σταθμός ηλεκτρικού τρένου
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Διακοπή λειτουργίας σε Μοσχάτο-Καλλιθέα, προβλήματα σε Ηλεκτρικό και Τραμ

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία Ηλεκτρικού και Τραμ στην Αττική, με προσωρινό κλείσιμο σταθμών στη Γραμμή 1 και περιορισμένη κυκλοφορία στη Γραμμή 7 λόγω συσσώρευσης υδάτων.
Ρυμουλκό στο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό: 26χρονος συνελήφθη με 1 κιλό κάνναβη και 74 γρ. κοκαΐνη στην Αττική

Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά συνέλαβαν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας στους Αγίους Αναργύρους για ναρκωτικά. Σε έλεγχο και έρευνα στο σπίτι βρέθηκαν 1.023,9 γρ. κάνναβης και 74,56 γρ. κοκαΐνης, ζυγαριές, κινητά και χρήματα. Κατασχέθηκε και το όχημα.
Ρυμουλκό στο λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιμενικό: Θάνατος επιβάτη σε ταχύπλοο, προσάραξη πλοίου και ρύπανση στη Σύμη

Το Λιμενικό αναφέρει τρία περιστατικά, 72χρονος επιβάτης κατέληξε μετά από επιστροφή ταχύπλοου στον Πειραιά, προσάραξη φορτηγού στη Στυλίδα χωρίς τραυματισμούς και ρύπανση 30 τ.μ. στο λιμάνι της Σύμης.