ΓΔ: 2610.62 -0.15% Τζίρος: 143.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:58:36
Κλειστός σταθμός μετρό

Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη σε ηλεκτρικό, τραμ και μετρό

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ στόχος τους είναι «φθηνά, γρήγορα, αξιόπιστα και ασφαλή Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», ενώ η στάση θα ξεκινήσεις τις 2 το μεσημέρι.

Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 14:00 έως τις 17:00, προχωρούν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. Τονίζουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους αλλά και των επιβατών, με τους οποίους έρχονται καθημερινά σε επαφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους: «Η διασφάλιση της υγείας επιβατών και εργαζομένων αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του Covid- 19 βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Ωστόσο, η συσσώρευση τις ώρες αιχμής μεγάλου αριθμού επιβατών σε συρμούς και σταθμούς αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου, που δημιουργείται από: α) την έλλειψη τροχαίου υλικού και β) τις μεγάλες ελλείψεις της Εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό, δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού από το 2009!

Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι, με προσωπικό κόστος και θυσίες, προσπαθούν και παρέχουν ασφαλείς μεταφορές. Ωστόσο, πρέπει, επιτέλους, να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους αλλά και των επιβατών, με τους οποίους έρχονται καθημερινά σε επαφή.

Για αυτό πραγματοποιούμε την Πέμπτη 15/10/2020 τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από 14:00 έως 17:00

Διεκδικούμε:

1. Να αγοραστούν ανταλλακτικά, υλικά και αναλώσιμα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με πυκνότερα δρομολόγια στο άμεσο μέλλον, που θα αποτρέπουν τον συνωστισμό στις αποβάθρες.

2. Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των προσλήψεων, που έχουν εξαγγελθεί, και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη του συνόλου των υπαρχόντων κενών αποκλειστικά με μόνιμο και τακτικό προσωπικό.

3. Να γίνονται, με μέριμνα της Εταιρείας, τεστ για τον COVID- 19 σε όλους τους εργαζόμενους, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη.

Διαπιστώνουμε ότι:

Τα θέματα στην Υγεία, στην Παιδεία και στις Αστικές Μεταφορές, καθώς και σε ολόκληρο το κοινωνικό κράτος, μαζί με τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοινωνικό περιβάλλον.

Αγωνιζόμαστε για:

Φθηνά, γρήγορα, αξιόπιστα και ασφαλή Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Λέμε ΟΧΙ στο κομμάτιασμα και την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εκτροχιασμός βαγονιού με καύσιμα στην Ειδομένη, χωρίς τραυματίες

Βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε πετρέλαιο εκτροχιάστηκε στην Ειδομένη. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή διαρροή καυσίμου. Άμεσα έσπευσε η Πυροσβεστική, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός με τάνκερ στον Κόλπο Ομάν και επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά

Το UKMTO ενημέρωσε για περιστατικό με τάνκερ και στρατιωτικές δυνάμεις στον Κόλπο του Ομάν, νότια του Γκουαντάρ. Συνιστά στα πλοία να λαμβάνουν τα νέα δεδομένα ασφαλείας και να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή.
Επιβατικό αεροσκάφος διάδρομος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση αποφεύχθηκε για δύο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ

Οι αυστραλιανές αρχές ερευνούν σοβαρό περιστατικό στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ όπου δύο επιβατηγά αεροσκάφη παραλίγο να συγκρουστούν στον διάδρομο. Ένας τραυματίστηκε, αφού το ένα αεροπλάνο φρέναρε απότομα για αποφυγή σύγκρουσης.
υπολογιστής και χέρι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή πλατφόρμα για άμεση και διαφανή έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υιοθετεί νέο πλήρως ψηφιακό σύστημα για έκδοση πινακίδων, καταργώντας τις καθυστερήσεις. Στόχος η ταχύτητα, η διαφάνεια και η οριστική επίλυση ελλείψεων στην αγορά.
Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 22 νεκροί, ανάμεσά τους 17 στρατιώτες, σε σύγκρουση λεωφορείων στη Νίγηρα

Τουλάχιστον 22 νεκροί, μεταξύ τους 17 στρατιώτες, και 37 τραυματίες προκάλεσε σύγκρουση δύο λεωφορείων στη νότια Νίγηρα, στον δρόμο Μαραντί-Μαντάουα, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.