ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: ΑΠΕ

Νέο «καμπανάκι» με 436 κρούσματα και 91 διασωληνωμένους 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 430 θανάτους συνολικά στη χώρα, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων έφθασε στα 21.381. 

Ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε στα κρούσματα του κορονοϊού καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι έφθασαν στα 436, ενώ υπήρξε και αύξηση των διασωληνωμένων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση εκ των 436 κρουσμάτων τα 65 συνδέονται με γνωστές συρροές και 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21.381, εκ των οποίων το 55,8% άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 3.170 (14,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.727 (40,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αύξηση εμφάνισε και ο αριθμός των βαριά ασθενούντων, με 91 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Από αυτούς 25 (27,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90,1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά 236 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 430 θανάτους συνολικά στη χώρα. Από τους θανόντες, 160 (37,2%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 78 έτη και το 96,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πώς κατανέμονται τα κρούσματα

Από τα 436 επιπλέον κρούσματα, τα 417 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 65 συνδέονται με γνωστές συρροές. 

Αναλυτικότερα:

- 17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

- 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

- 219 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 8 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 33 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή 

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή 

- 6 κρούσματα από Π.Ε. Βοιωτίας

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή 

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές 

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

- 1 κρούσμα στην  Π.Ε. Ημαθίας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου 

- 20 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων 

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας

- 10 κρούσματα στην  Π.Ε. Κιλκίς, συνδεόμενα με γνωστή συρροή

- 18 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 8 κρούσματα από Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 7 κρούσματα στην  Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή 

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή 

- 4 κρούσματα από Π.Ε. Μαγνησίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή 

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή 

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων

-  1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου 

- 21 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

70% των κρουσμάτων Δυτικού Νείλου στην Αττική και 10 θάνατοι

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, ζητά διαφάνεια για τις ενέργειες κατά της εξάπλωσης του ιού Δυτικού Νείλου, ειδικά στην Αττική, αναρωτώμενος αν οι αρχές έδρασαν έγκαιρα ή υποτίμησαν τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 4.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό

Τα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό ξεπέρασαν τα 4.000 για πρώτη φορά, με την επιδημία να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο και η ταχύτερα εξαπλούμενη. Ειδικοί εκτιμούν πως τα αληθινά περιστατικά ίσως ξεπερνούν τα καταγεγραμμένα.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΔ Κονγκό: Η δεύτερη μεγαλύτερη επιδημία Έμπολα με 3.532 κρούσματα

Η νέα επιδημία Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως, με 3.532 κρούσματα και 1.556 θανάτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αρχών.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: 506 νεκροί σε 1.561 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Συνολικά έχουν καταγραφεί 1.561 κρούσματα, ενώ το στέλεχος Bundibugyo δεν έχει ακόμα εμβόλιο ή θεραπεία.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μελόνι ζητά αυξημένο συντονισμό ΕΕ για αφίξεις από περιοχές με Έμπολα

Η Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε αυξημένο συντονισμό για την αντιμετώπιση αφίξεων από περιοχές με Έμπολα, μέσω επιστολής προς ΕΕ, και πρότεινε να συζητηθεί το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε συνάντηση υπουργών Υγείας.
Τοπίο Τενερίφης Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τενερίφη: Το κρουαζιερόπλοιο θα εκκενωθεί μέχρι αύριο το απόγευμα

Η απομάκρυνση των επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο με εστία χανταϊού στην Τενερίφη θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί έως το απόγευμα της Δευτέρας, με προτεραιότητα στους Ισπανούς, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Ισπανίας.