ΓΔ: 1474.44 -0.25% Τζίρος: 90.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Θετικός σε κορονοϊό τραυματιοφορέας στο ΚΑΤ, αρνητικά τα τεστ στο Νοσοκομείο

Ο τραυματιοφορέας βρέθηκε θετικός χθες και άμεσα τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα 11 άτομα του χειρουργείου.

Αρνητικά ήταν όλα τα τεστ που έγιναν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης στο ΚΑΤ, μετά την ανίχνευση θετικού κρούσματος κορονοϊού σε τραυματιοφορέα του Νοσοκομείου. Ο τραυματιοφορέας βρέθηκε θετικός χθες και άμεσα τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα 11 άτομα του χειρουργείου β' ορόφου (8 αιθουσών) που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Ακολούθησε η ιχνηλασία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και τα δείγματα που λήφθησαν (αφορά σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων) βγήκαν όλα αρνητικά.

Εχθές ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο αρνητικό ρεκόρ για την χώρα καθώς εντοπίστηκαν 460 νέα κρούσματα του κορονοϊού, εκ των οποίων 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζεται σταθεροποίηση στο μέσο όρο ημερήσιων κρουσμάτων, με έντονη όμως μεταβλητότητα, μείωση του αριθμού θανάτων, αλλά αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.
covid-19-metallaxi-koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aυξημένος κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων covid - 19 στη χώρα μας

Σύμφωνα με ειδικούς, η κορύφωση της εξάπλωσης της Covid-19 για τον φετινό χειμώνα αναμένεται μετά τα Φώτα, καθώς τότε θα προστεθούν και όσοι κόλλησαν κατά την Πρωτοχρονιά και την νυχτερινή διασκέδαση των ημερών.