ΓΔ: 1474.44 -0.25% Τζίρος: 90.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Εξετάζεται κλείσιμο στις 10:00 για την εστίαση - 114 κρούσματα σε εργοστάσιο

Για 10 μέρες θα ισχύσει η αναστολή στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, του νομού Πέλλας, που είχε δώσει κρούσματα και στο τέλος Αυγούστου.

Αναστέλλεται η λειτουργία εταιρείας κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, του νομού Πέλλας, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου καθώς εντοπίστηκαν 114 κρούσματα.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες, από 2-10-2020, στις 12:00 έως 11-10-2020, στις 12:00.

Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη κονσερβοποιία είχε ξαναεμφανιστεί κρούσματα στα τέλη Αυγούστου. 

Την ίδια ώρα, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο του κλεισίματος της εστίασης στις 10 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν είναι επί θύραις το εν λόγω μέτρο, χωρίς να μπορώ να το αποκλείσω, αναλόγως της πανδημίας», ενώ αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Ολλανδίας όπου στις 10 κλείνουν μπαρ και εστιατόρια.

«Όσο δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, θα λαμβάνουμε αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφύγουμε το γενικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Αρα κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι», τόνισε, σημειώνοντας πως στόχος των όποιων νέων μέτρων είναι να μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα για να μειωθεί και η μετάδοση του ιού.

Εχθές ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 411 νέα κρούσματα εκ των οποίων στην Αττική εντοπίζονται τα 272. Παράλληλα, αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στους 89 έναντι 78 την προηγούμενη ημέρα. Οι νέοι θάνατοι ήταν 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 393. 

Από την πλευρά της, η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, είπε πως η κατάληψη κρεβατιών σε Μονάδες ΜΕΘ στην Αττική υπολογίζεται στο 45- 50%. 

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι η κατάληψη κλινών εκτός Αττικής, στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπολογίζεται περίπου στο 20%. 

Σύμφωνα με την ειδικό, η Αττική δεν βρίσκεται ακόμη σε οριακό σημείο όσον αφορά τα κρεβάτια των ΜΕΘ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε σε οριακό επίπεδο τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

«Εάν συνεχίσει η αύξηση των διασωληνωμένων με τους ρυθμούς που βλέπουμε τώρα υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα» είπε χαρακτηριστικά προθέτοντας πως γίνεται εντούτοις προσπάθεια να ελεγχθεί το ενδεχόμενο, ανοίγοντας ενδεχομένως περισσότερα κρεβάτια για ασθενείς με κορονοιό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.
covid-19-metallaxi-koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aυξημένος κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων covid - 19 στη χώρα μας

Σύμφωνα με ειδικούς, η κορύφωση της εξάπλωσης της Covid-19 για τον φετινό χειμώνα αναμένεται μετά τα Φώτα, καθώς τότε θα προστεθούν και όσοι κόλλησαν κατά την Πρωτοχρονιά και την νυχτερινή διασκέδαση των ημερών.