ΓΔ: 2267.09 -0.40% Τζίρος: 114.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:10:40
Φώτο: Shutterstock

Γιάφκα εντοπίστηκε στο Κουκάκι - 3 συλλήψεις

Στην αποθήκη έχουν βρεθεί όπλα, εκρηκτικά, χρονοδιακόπτες, σφαίρες από καλάσνικοφ, ενώ υπάρχουν και ψηφιακά ευρήματα. Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από την αστυνομία.

Μεγάλη επιχείρηση -η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη- πραγματοποίησε απο εχθές το απόγευμα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο Κουκάκι, μετά τον εντοπισμό γιάφκας με εκρηκτικά. 

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, η αποθήκη - γιάφκα στην οδό Αναστασίου Ζήνη 126 είχε νοικιαστεί πριν από έναν χρόνο από τον ένα εκ των συλληφθέντων, ο οποίος είχε κατηγορηθεί παλαιότερα και ως συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα. 

Στην αποθήκη έχουν βρεθεί μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δεύτερου άνδρα, φίλου του πρώτου, συνελήφθη ο ίδιος και η φίλη του, ενώ βρέθηκαν δύο πιστόλια. Επίσης, υπάρχουν και ψηφιακά ευρήματα, τα οποία ερευνώνται μαζί με τα άλλα κατασχεθέντα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Διευκρινίζεται ότι οι συλληφθέντες, μέχρι στιγμής, δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε κάποια οργάνωση, παρά μόνο για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, καθώς δεν έχουν βρεθεί στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εστιάζονται κυρίως προς την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, χωρίς όμως να έχουν στα χέρια τους κάτι που να το επιβεβαιώνει.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιούνται τέσσερις κατ' οίκον έρευνες στην Αττική, με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιάτο: Σύλληψη 51χρονου για εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης σε οικία

Σπίτι στο Κιάτο είχε μετατραπεί σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης, σύμφωνα με την αστυνομία. Συνελήφθη 51χρονος, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ναρκωτικά.
Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Πυροβολισμοί τραυμάτισαν τον επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας

Ο αρχηγός της δικαστικής αστυνομίας Τρίπολης τραυματίστηκε ελαφρά σε επίθεση από αγνώστους έξω από τη μεγαλύτερη φυλακή της πόλης. Η υπηρεσία και το υπουργείο Δικαιοσύνης καταδίκασαν το περιστατικό ως «θρασύδειλη επίθεση».
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Σύλληψη 45χρονου για κλοπές σε οικίες και απόπειρα διάρρηξης

Συνελήφθη 45χρονος στο Ηράκλειο για κλοπή, ενώ κατηγορείται και για δύο ακόμη διαρρήξεις σε σπίτια τον Δεκέμβριο, απ’ όπου αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα. Η προανάκριση συνεχίζεται από τη Δίωξη Εγκλημάτων Ηρακλείου.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίσσαμος: Σύλληψη 51χρονου για διασπορά ψευδών ειδήσεων για δήθεν εξαφάνιση

Συνελήφθη 51χρονος στον Δήμο Κισσάμου για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου σχετικά με εξαφανισμένο άτομο, προκαλώντας αναστάτωση. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.
Κατολίσθηση σε χωριό Γουινέας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Ζηλανδία: Αγνοούμενοι μετά από κατολισθήσεις

Σφοδρή κατολίσθηση έπληξε κατασκήνωση στη βόρεια Νέα Ζηλανδία, με αγνοούμενους, ανάμεσά τους παιδιά. Η λάσπη έθαψε μέρος του χώρου κάτω από το όρος Μανγκανόι. Μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν φωνές στα συντρίμμια.