ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Νέα συστήματα ασφαλείας θα τοποθετηθούν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά

Θα τοποθετηθεί περίφραξη περιμετρικά του πρώην στρατοπέδου, με κάμερες και συστήματα ασφαλείας, ενώ όσοι διαμένουν στη δομή αλλά και οι εργαζόμενοι θα εφοδιαστούν με ειδικές κάρτες.

Τη διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, θα μπουν νέα συστήματα ασφαλείας προκειμένου να ελέγχεται η κυκλοφορία, έλαβε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης μετά από συνάντηση με κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, κατά τη συνάντηση τονίστηκε ότι δεν θα γίνει επέκταση της υπάρχουσας δομής ούτε θα αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων. Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι θα τοποθετηθεί περίφραξη περιμετρικά του πρώην στρατοπέδου, με κάμερες και συστήματα ασφαλείας, ενώ όσοι διαμένουν στη δομή αλλά και οι εργαζόμενοι θα εφοδιαστούν με ειδικές κάρτες ώστε να ελέγχεται και να καταγράφεται η είσοδος και η έξοδος τους από το χώρο του πρώην στρατοπέδου. Επίσης, θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα μέτρα αστυνόμευσης και έξω από τη δομή ώστε να μην επιτρέπεται η παραμονή μεταναστών που δεν έχουν καταγραφεί.

Το κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αποτελούμενο από τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη, τον διοικητή Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τάσο Μαντάγαρη και τον ειδικό γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων Βαγγέλη Κωνσταντίνου, επανέλαβε την απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολίτικης να καταργηθεί η φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής του Δήμου Δέλτα, όπως άλλωστε έχει ήδη ανακοινωθεί για όλη τη χώρα και να αποφορτιστεί η περιοχή συνολικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική και ευρωπαϊκή σημαία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό: Η πρόταση της Ελλάδας για έκτακτο μηχανισμό και Return Hubs

Τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών κρίσεων και την επιτάχυνση των επιστροφών μέσω Return Hubs σε τρίτες χώρες προωθεί η Ελλάδα στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Περιπολικό σκάφος στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκαν 71 μετανάστες σε λέμβο νότια της Αγίας Γαλήνης

Οι λιμενικές αρχές, με συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, εντόπισαν με drone της Frontex και περισυνέλεξαν 71 μετανάστες σε λέμβο νοτιοδυτικά της Αγίας Γαλήνης. Η επιχείρηση έγινε υπό ανέμους 4 μποφόρ, με τη βοήθεια τουρκικού φορτηγού πλοίου.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 9 μετανάστες νεκροί σε προσπάθεια εισόδου στη Θέουτα από Μαρόκο

Εννέα μετανάστες πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν κολυμπώντας από το Μαρόκο στη Θέουτα, ενώ εκατοντάδες πέρασαν στην ισπανική πόλη. Η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε τον εντοπισμό των σορών.
Ουρά μεταναστών εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις φορέων και πολιτών στη δημιουργία δομής μεταναστών στο Ηράκλειο

Σε εξέλιξη κινητοποίηση πολιτών και φορέων στον Δήμο Χερσονήσου κατά της δημιουργίας προσωρινής δομής μεταναστών στο πρώην ΚΤΕΟ Καρτερού. Μηχανοκίνητη πορεία προς την Περιφέρεια Κρήτης και διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο στη Μάλτα: Τουλάχιστον 10 μετανάστες νεκροί

Τουλάχιστον 10 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο ανοιχτά της Μάλτας, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή. Ένα αλιευτικό διέσωσε 48 άτομα, ενώ το σκάφος είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη με περίπου 60 επιβαίνοντες.