ΓΔ: 1423.05 1.42% Τζίρος: 90.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ινστιτούτο Παστέρ: Καθημερινά 1.000 δείγματα, άμεσος ο εργαστηριακός έλεγχος

Μάλιστα για τα δείγματα που λαμβάνει έως τις 3:00 μ.μ., το Ινστιτούτο Παστέρ μπορεί και εκδίδει τα αποτελέσματα την ίδια ημέρα, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του.

Ανακριβείς και παραπλανητικές χαρακτηρίζει το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, σε ανακοίνωσή του, τις πληροφορίες που δημοσιεύονται για προσωρινό lockdown και για ανεπάρκεια στα αντιδραστήριά του, για έλεγχο δειγμάτων για το νέο κορονοϊό.

«Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ουδέποτε πραγματοποίησε lockdown. Αντιθέτως, σήμερα, λαμβάνει περίπου 1.000 δείγματα την ημέρα και προβαίνει σε άμεσο εργαστηριακό έλεγχο. Μάλιστα για τα δείγματα που λαμβάνει έως τις 3:00μμ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ μπορεί και εκδίδει τα αποτελέσματα την ίδια ημέρα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι τα περισσότερα από τα δείγματα αυτά προέρχονται από συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ με το Δημόσιο, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του στη συνεδρίαση 3 Σεπτεμβρίου, «επιβεβαίωσε τη βούλησή του, κατόπιν και των οδηγιών του υπουργείου Υγείας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, να συμβληθεί με τα δημόσια νοσοκομεία».

Σημειώνεται ότι «το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ συνιστά ένα δημόσιο ερευνητικό φορέα που είναι αρωγός της Πολιτείας σε θέματα δημόσιας υγείας και ο οποίος πράττει το καθήκον του κατά τρόπο επιστημονικά άρτιο και αξιόπιστο από την πρώτη ημέρα εξέτασης των κλινικών δειγμάτων για το νέο κορονοϊό στην Ελλάδα».  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνονται οι θάνατοι από κορονοϊό παρά τις λιγότερες νοσηλείες

Σε εβδομαδιαία βάση καταγράφηκαν 833 νέες εισαγωγές, με τα θετικά κρούσματα να παραμένουν σταθερά, ενώ ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 25. Στους 40 έφτασαν οι νεκροί.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.