ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αύριο το απόγευμα οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Αύριο 1 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου για να ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, στις 16:00.

Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στη συνέντευξη θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Μέχρι στιγμής η επικρατέστερη ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς θεωρείται η 7η Σεπτεμβρίου, καθώς δύο μέλη της ειδικής ομάδας ιατρών που συμβουλεύεται το υπουργείο Παιδείας έχουν ταχθεί υπέρ. Πάντως το υπουργείο Παιδείας τονίζει, σε κάθε ευκαιρία, ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν βάσει αυτών που θα εισηγηθούν οι ειδικοί. 

Στα βασικά μέτρα προστασίας περιλαμβάνεται η χρήση μάσκας από μαθητές και διδάσκοντες, οι οποίες θα παρέχονται δωρεάν από το δημόσιο, η ύπαρξη αντισηπτικών σε κάθε τάξη, αλλά και μία ακόμη σειρά παρεμβάσεων προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Δευτέρα 25/9 ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, ποια θα μετεγκατασταθούν

Tο ΥΠΑΙΘΑ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους δήμους της Περιφέρειας για την καθημερινή χαρτογράφηση της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο υγειονομικών συνθηκών.
skaki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το σκάκι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα νηπιαγωγείων και δημοτικών

Το σκάκι θεωρείται άθλημα πνευματικής φύσεως, καθώς γυμνάζει το νου. Η παγκόσμια βιβλιογραφία αποτελείται από πάρα πολλούς τίτλους που αφορούν στη στρατηγική των κινήσεων κατά τη διάρκεια μιας παρτίδας.