ΓΔ: 1438.74 -2.42% Τζίρος: 61.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:14:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μαζικοί έλεγχοι από σήμερα σε γηροκομεία και άλλες κοινωνικές δομές

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκεφθεί, επίσης, δομές Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου καθώς και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας.

Μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό ξεκινούν σήμερα σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής, από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκεφθεί το γηροκομείο στο Μοσχάτο, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε εργαζόμενο, προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ για κορονοϊό σε όσους φιλοξενούνται στο γηροκομείο. Επίσης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθεί δομές Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, καθώς και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας. 

Εξάλλου, μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ξεκινούν από σήμερα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής.

Παράλληλα, οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (KOEΣ), οι οποίες αποτελούνται από εξειδικευμένους ιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και νοσηλεύτριες ΠΕ, θα επισκεφτούν διαδοχικά, δομές και θα προβούν σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος και εξέταση αυτού με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. 

Εχθές, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 157 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 41 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.134, εκ των οποίων το 55,5% άνδρες. 2.078 (20,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.448 (43,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, koronoios, covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, 22 οι θάνατοι

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 78% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.