ΓΔ: 2259.73 -2.14% Τζίρος: 237.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Φωτο: ΑΠΕ

Μυκήνες: Προληπτική εκκένωση του αρχαιολογικού χώρου λόγω πυρκαγιάς 

Στην περιοχή επιχειρούν 27 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 8 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Απομακρύνθηκαν, για καθαρά προληπτικούς λόγους, επισκέπτες και εργαζόμενοι του αρχαιολογικού χώρου στις Μυκήνες, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.

Η φωτιά εξακολουθεί να καίει σε αγροτοδασική έκταση και σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλεί τον αρχαιολογικό χώρο αλλά ούτε και κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή επιχειρούν 27 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 8 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλληνας πυροσβέστης δάσους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

52 πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο, έκκληση για επαγρύπνηση και πρόληψη

Ανησυχία προκάλεσε στις Αρχές ο μεγάλος αριθμός πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο, με 52 δασικές εστίες πριν την επίσημη αντιπυρική περίοδο. Το Υπουργείο καλεί σε ετοιμότητα και αυξημένη προσοχή από όλους.
Συνομιλία σε βιβλιοθήκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη για την αντιπυρική προετοιμασία στην ΠΙΝ: Έμφαση στην πρόληψη

Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κέρκυρα με πρωτοβουλία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης, Γ. Κεφαλογιάννη, και του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ι. Τρεπεκλή.