ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Έναρξη των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου προτείνουν μέλη της Επιτροπής 

Η επιτροπή των επιδημιολόγων θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπ. Παιδείας αναμένονται μεθαύριο 1η Σεπτεμβρίου.

Την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου εισηγούνται οι κύριοι Ν. Σύψας και Π. Γαργαλιάνος, οι οποίοι συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει το υπ. Παιδείας για το όλο ζήτημα. 

Η Επιτροπή, όπως δήλωσε η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως, θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται για την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

Η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι απόλυτα έτοιμο να προχωρήσει στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων μόλις λάβει το «πράσινο φως» από την αρμόδια επιτροπή. 

Την ίδια ώρα δυο μέλη της επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της έναρξης των μαθημάτων στις 7 Σεπτεμβρίου. Όπως υποστήριξε ο κ. Νίκος Σύψας η προσωπική άποψη και η εισήγησή του στην επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημερομηνία προκρίνει και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Πάντως και οι δύο φρόντισαν να προσθέσουν ότι  δεν έχει και μεγάλη σημασία εάν τελικά θα επιλεγεί η μία ή η άλλη ημερομηνία, καθώς το χειμώνα μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν ξανά. «Το 7 ή 14 δεν μας προσφέρει τίποτα. Το χειμώνα θα δούμε πως θα πάνε», είπε ο κ. Γαργαλιάνος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με τον κ. Σύψα να τονίζει ότι «Ενδεχομένως Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα πρέπει να αξιολογηθούν τα σχολεία κατά πόσο μπορεί να είναι ανοιχτά».

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας του υπ. Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι «όλα είναι πανέτοιμα για τις 7 Σεπτεμβρίου». Ξεκαθάρισε, όμως, ότι οι αποφάσεις εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις οδηγίες των ειδικών.

Η κυρία Γκίκα υποστήριξε πως υπήρξε ο χρόνος για την αποστολή των βιβλίων, τους διορισμούς εκπαιδευτικών και την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ. Όσον αφορά τις καθαρίστριες, αυτές θα είναι στη θέση τους και θα καθαρίσουν τα σχολεία με βάση τις οδηγίες. Αντισηπτικά και καθαριστικά, είναι υλικά που παρέχονται από τη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάθε δήμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2024: Οι τάσεις των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο

Συνολικά, 90.416 υποψήφιοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές, διεκδικώντας μία από τις 68.851 διαθέσιμες θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από αυτούς, οι 74.847 υποψήφιοι προέρχονται από τα ΓΕΛ και οι 15.569 από τα ΕΠΑΛ.
Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών καθηγητών

Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.