ΓΔ: 1430.9 -2.95% Τζίρος: 118.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

«Συναγερμός» από τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων 

Πιθανή η διαμόρφωση των νέων κρουσμάτων και στα 500 ημερησίως, προειδοποιούν οι ειδικοί. Κομβικός μήνας ο Σεπτέμβριος και η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σε απόλυτη επαγρύπνηση βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα αυξάνει σε ημερήσια βάση, ενώ ο Σεπτέμβριος θεωρείται ως κομβικός μήνας, με δεδομένη και την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Πέραν της αύξησης των κρουσμάτων αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι και η μείωση στον μέσο όρο ηλικίας των νοσούντων, με τον καθηγητή κ. Νίκο Σύψα να τονίζει σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ότι «Είναι κάτω από 40, περίπου 35 με 36 ετών και αυτό σημαίνει πως οι ηλικίες που οδηγούν την επιδημία είναι 20 με 30».

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι η επιδημία αλλάζει εβδομάδα με την εβδομάδα και υπενθύμισε την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκε στις αρχές Αυγούστου.

«Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς δε για τα σχολεία, απάντησε πως η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει ως η πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμά τους και πρόσθεσε «περιμένουμε να δούμε τις επόμενες δύο ημέρες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων, με 293 νέα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.
covid-19-metallaxi-koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aυξημένος κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων covid - 19 στη χώρα μας

Σύμφωνα με ειδικούς, η κορύφωση της εξάπλωσης της Covid-19 για τον φετινό χειμώνα αναμένεται μετά τα Φώτα, καθώς τότε θα προστεθούν και όσοι κόλλησαν κατά την Πρωτοχρονιά και την νυχτερινή διασκέδαση των ημερών.