ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τη νέα σχολική χρονιά

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ομόφωνη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, προγραμματίζεται να ανακοινωθεί η επαναλειτουργία των σχολείων σε πλήρη σύνθεση και με αυξημένα μέτρα προστασίας.

Τηλεδιασκέψεις εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς είχαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Σίσσυ Γκίκα, με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Στο επίκεντρο βρέθηκε η πορεία των προετοιμασιών που κάνει το υπουργείο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και για τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού (COVID19) αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, στο πλαίσιο αυξημένων μέτρων πρόληψης και προστασίας. «Συνεχίζουμε τις εντατικές προετοιμασίες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Σταθερά προσηλωμένοι στο πνεύμα συναίνεσης, καταγράψαμε τις προτάσεις τους και παραμένουμε πάντοτε διαθέσιμοι για διάλογο ώστε να δρομολογούμε άμεσα λύσεις σε ζητήματα που τυχόν ανακύπτουν» δήλωσε σχετικά η κυρία Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ομόφωνη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, προγραμματίζεται να ανακοινωθεί η επαναλειτουργία των σχολείων σε πλήρη σύνθεση και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.). Τις λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μόλις οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Δευτέρα 25/9 ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, ποια θα μετεγκατασταθούν

Tο ΥΠΑΙΘΑ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους δήμους της Περιφέρειας για την καθημερινή χαρτογράφηση της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο υγειονομικών συνθηκών.
skaki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το σκάκι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα νηπιαγωγείων και δημοτικών

Το σκάκι θεωρείται άθλημα πνευματικής φύσεως, καθώς γυμνάζει το νου. Η παγκόσμια βιβλιογραφία αποτελείται από πάρα πολλούς τίτλους που αφορούν στη στρατηγική των κινήσεων κατά τη διάρκεια μιας παρτίδας.