ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Church
Shutterstock

Παρατείνεται η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας

Εξακολουθούν να ισχύουν οι ΚΥΑ για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, τους περιορισμούς των ατόμων σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες τελετές, καθώς επίσης και για την αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω διενέργειας πομπής.

Έως και τις 31 Αυγούστου 2020 παρατείνεται η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων, με νέα ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας παράλληλα ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι ΚΥΑ για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, για τους περιορισμούς του αριθμού των ατόμων σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες τελετές, καθώς επίσης και για την αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω διενέργειας πομπής.

Νωρίτερα σήμερα επιβεβαιώθηκαν 269 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και δύο νέους θανάτους.  Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 25 (72.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 7.472 κρουσμάτων, 1.742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 3.516 (47,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι, ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: Δεν προσμετρώνται οι απουσίες που οφείλονται σε νόσηση Covid-19

Mετά την άρση των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον COVID-19, διευκρινίστηκε ότι με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολικών μονάδων οι εν λόγω απουσίες καταχωρίζονται αλλά δεν θα προσμετρηθούν.
Greek ministry of Education
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στα υποχρεωτικά self test για τους μαθητές, διατηρείται η μάσκα

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να θέσει σε ισχύ το καινούργιο πρωτόκολλο, για τον χώρο των σχολείων και των ΑΕΙ μετά τις διακοπές του Πάσχα. Τί θα συμβεί σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός του σχολείου.
Sxoleia, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις του υπ. Παιδείας για το τι θα ισχύσει με το άνοιγμα των σχολείων

Όπως σημειώνει το υπ. Παιδείας «η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων είναι καίριας σημασίας: Πρώτα από όλα για το ίδιο το εκπαιδευτικό έργο – τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία».
Sxoleia, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί αλλάζει στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα

Δώδεκα ερωτήσεις - απαντήσεις από το υπουργείο Παιδείας. Τι θα γίνεται αν μαθητής ή εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός και τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν νοσήσει.