ΓΔ: 1435.7 0.89% Τζίρος: 30.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:14:08 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
theatro
Shutterstock

Πέθανε η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση

Η Ειρήνη Ιγγλέση ήταν σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου με τον οποίο απέκτησαν δύο κόρες. Οι «Ήσυχες μέρες του Αυγούστου» ήταν από τις χαρακτηριστικές εμφανίσεις της στον ελληνικό κινηματογράφο.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση σε ηλικία 76 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Οι «Ήσυχες μέρες του Αυγούστου» ήταν από τις χαρακτηριστικές εμφανίσεις της στον ελληνικό κινηματογράφο, όπως και σε άλλες ταινίες του Παντελή Βούλγαρη, όπου είχε παίξει: «Πέτρινα Χρόνια», «Ακροπόλ», «Νύφες», «Μικρά Αγγλία».

Για την ερμηνεία της στην ταινία του Περικλή Χούρσογλου «Ο Κύριος με τα γκρι» είχε αποσπάσει το 1997 βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Έχει επίσης αφήσει το αποτύπωμα της στις ταινίες «Έναστρος θόλος» του Κώστα Αριστόπουλου, «Πεθαμένο λικέρ», του Γιώργου Καρυπίδη, «Αλεξάνδρεια», της Μαρίας Ηλιού, «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους» του Τώνη Λυκουρέση κ.ά.

Στη μικρή οθόνη είχε ερμηνεύσει ρόλους, μεταξύ άλλων, στις σειρές «Το Δέκα», «Δασκάλα με τα χρυσά μάτια», «Φεύγα», «Πειρασμός», «Η ζωή του Αττίκ».

Η Ειρήνη Ιγγλέση ήταν σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου με τον οποίο απέκτησαν δύο κόρες, την Σεσίλ και την Κωνσταντίνα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

klima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μείωση 4% στις εκπομπές ρύπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το α' τρίμηνο

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, οι οικονομικοί τομείς που ευθύνονται για τις μεγαλύτερες μειώσεις σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου (-12,6%) και τα νοικοκυριά (-4,4%).
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη άνδρα για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην περιοχή της Πιερίας

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνεργοί του συλληφθέντα τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένο σε περιοχή της Πιερίας και ισχυρίστηκαν ότι η κόρη του έχει δήθεν τραυματιστεί και ζήτησαν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.
Wildfire in Varibobi, Attica on August 3, 2021. Πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη Αττικής, 3 Αυγούστου 2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για οχτώ συνολικά περιφέρειες

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.