Το Γυμνάσιο Βασιλικών αναμένεται να επαναλειτουργήσει την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, μετά το περιστατικό της 9ης Οκτωβρίου, όταν τμήμα επιχρίσματος από την οροφή αίθουσας καλλιτεχνικών μαθημάτων αποκολλήθηκε και τραυμάτισε μαθητή.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης, στο σχολικό κτίριο εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες από τις 12 Οκτωβρίου. Για προληπτικούς λόγους, η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε το ξήλωμα του επιχρίσματος στις οροφές όλων των αιθουσών και διαδρόμων του πρώτου ορόφου, καθώς και σε συγκεκριμένα σημεία του ισογείου, ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα επανάληψης παρόμοιου συμβάντος.
Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε νέα αυτοψία στο σχολικό συγκρότημα, παρουσία του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολου Τσολάκη, του αντιδημάρχου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Σχολικών Μονάδων Στέλιου Αποστόλου, του αντιδημάρχου Τεχνικών Παρεμβάσεων και Ποιότητας Ζωής Σπύρου Γαντά, της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωάννας Γαλαζούλας και του εργολάβου του έργου.
Διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός του Σαββατοκύριακου, ενώ συνεργεία έχουν ήδη ξεκινήσει τον καθαρισμό των αιθουσών του πρώτου ορόφου όπου οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Η διαδικασία καθαριότητας για το σύνολο του σχολικού συγκροτήματος αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, επιτρέποντας έτσι την επαναλειτουργία του Γυμνασίου την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.