ΓΔ: 2556.13 -2.51% Τζίρος: 217.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:23:37
κοκαΐνη-ααδε
kokaini-aade

Πειραιάς: Εντοπίστηκαν 10,5 εκατ. λαθραία τσιγάρα – Σύλληψη 33χρονου

Στον Πειραιά κατασχέθηκαν 10,5 εκατ. λαθραία τσιγάρα σε κοντέινερ μετά από κοινή επιχείρηση Λιμενικού και ΑΑΔΕ. Συνελήφθη 33χρονος Σέρβος οδηγός, ενώ οι διαφυγόντες φόροι ξεπερνούν τα 2,1 εκατ. ευρώ.

Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι αρχές στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, καθώς εντόπισαν και κατάσχεσαν 10,5 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα που ήταν επιμελώς κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτιο. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους της ΑΑΔΕ.

Η επιχείρηση διεξήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 33χρονου υπηκόου Σερβίας, οδηγού φορτηγού οχήματος. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την παράνομη διακίνηση των καπνικών προϊόντων υπολογίζονται σε 2.148.862,99 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από ανάλυση κινδύνου του 1ου Τελωνείου Πειραιά και έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου με αυτοκινούμενο σύστημα ακτινοσκόπησης X-RAY. Η απεικόνιση ανέδειξε αποκλίσεις σε σχέση με το δηλωθέν φορτίο, οδηγώντας σε φυσικό έλεγχο και αποσφράγιση του εμπορευματοκιβωτίου από τα στελέχη του Λιμενικού και του Τελωνείου.

Κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι πίσω από τις πρώτες σειρές του νόμιμα δηλωμένου φορτίου, το οποίο αποτελούνταν από μονωτικά υλικά, είχαν αποκρυβεί 1.050 χαρτοκιβώτια με συνολικά 10.500.000 λαθραία τσιγάρα συγκεκριμένης επωνυμίας.

Σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα, το εμπορευματοκιβώτιο είχε φορτωθεί στις 8 Αυγούστου 2026 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τελικό προορισμό τη Σερβία. Στις 6 Οκτωβρίου εκφορτώθηκε από πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης στην Ελεύθερη Ζώνη Πειραιά.

Η παράνομη ποσότητα εντοπίστηκε σε εμπορευματοκιβώτιο που είχε τοποθετηθεί σε επικαθήμενο, το οποίο έλκονταν από φορτηγό όχημα με οδηγό τον 33χρονο συλληφθέντα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, κατασχέθηκαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα και παραδόθηκαν στο 1ο Τελωνείο Πειραιά. Παράλληλα κατασχέθηκαν το εμπορευματοκιβώτιο, το φορτηγό με το επικαθήμενο, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο 33χρονος συνελήφθη για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, με τη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δέμα κοκαΐνης ανάλυση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στον Πειραιά: Πιάστηκε με πάνω από 400 γραμμάρια κοκαΐνης σε πλοίο

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμάνι του Πειραιά, συνελήφθη 31χρονος με 415 γραμμάρια κοκαΐνης και μικροποσότητα ακόμη, ύστερα από επιχείρηση της Ασφάλειας και της ΠΟΔΙΝ με τη βοήθεια ειδικού αστυνομικού σκύλου.
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 26χρονος στον Πειραιά με 2 κιλά κάνναβης σε επιβατηγό πλοίο

Ενισχύονται οι έλεγχοι της Ασφάλειας στο λιμάνι του Πειραιά για την καταπολέμηση διακίνησης ναρκωτικών. Συνελήφθη 26χρονος με πάνω από δύο κιλά κάνναβης, με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Σύλληψη δύο ατόμων για διάρρηξη διαμερίσματος

Δύο άνδρες, 47 και 32 ετών, συνελήφθησαν στον Πειραιά επ' αυτοφώρω από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν μετά από διάρρηξη διαμερίσματος. Κατηγορούνται για διακεκριμένη κλοπή και απείθεια.
αστυνομική επιχείρηση κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση Κ.Λ. Πειραιά: Τρεις συλλήψεις και κατάσχεση 990γρ. κάνναβης

Συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι υπήκοοι στον Πειραιά με πάνω από 990 γραμμάρια κάνναβης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών. Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη σπείρας που έκλεβε μοτοσυκλέτες στον Πειραιά

Συνελήφθησαν τρία άτομα στον Πειραιά και την Αιδηψό ως μέλη συμμορίας που έκλεβε μοτοσυκλέτες και πωλούσε ανταλλακτικά. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις σχετικών νόμων.
αστυνομική επιχείρηση κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάσχεση εκατοντάδων πυροτεχνημάτων σε κατάστημα στο Κερατσίνι

Πλήθος παράνομων πυροτεχνημάτων κατασχέθηκε σε ειδική επιχείρηση «Spark-Down» στον Πειραιά. Συνελήφθη 46χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στο Κερατσίνι, όπου βρέθηκαν 504 πυροτεχνήματα, 318 κροτίδες και 10 καπνογόνα.