Σημαντική επιτυχία κατέγραψαν οι αστυνομικές αρχές στα Χανιά, καθώς εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών στην περιοχή, με τη σύλληψη τριών ανήλικων ημεδαπών και την ταυτοποίηση ακόμη ενός ατόμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, οι δράστες αφαίρεσαν δίκυκλες μοτοσυκλέτες, ηλεκτρικά πατίνια και μπαταρίες αυτοκινήτων.
Παράλληλα, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί κηδεμόνες για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων. Η έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων οδήγησε στην εξιχνίαση των δεκατεσσάρων αυτών κλοπών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατ' εξακολούθηση.
Οι τρεις κηδεμόνες που συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων είναι ηλικίας 20, 34 και 37 ετών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το διάστημα από τον Ιούλιο του 2026 έως και τις 3 Σεπτεμβρίου 2026, οι ανήλικοι είχαν διαπράξει 10 κλοπές δίκυκλων μοτοσυκλετών, 1 κλοπή ηλεκτρικού πατινιού, 1 απόπειρα κλοπής δίκυκλης μοτοσικλέτας και 2 απόπειρες κλοπής μπαταριών οχημάτων.
Κατά τη διάρκεια ερευνών στις οικίες των κατηγορουμένων, εντοπίστηκε ένα αφαιρεθέν ηλεκτρικό πατίνι και ακόμη ένα, η προέλευση του οποίου εξετάζεται. Επιπλέον, βρέθηκαν επτά από τα κλεμμένα δίκυκλα, τα οποία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Σε βάρος της 37χρονης κηδεμόνα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπές. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων.