ΓΔ: 2560.34 0.91% Τζίρος: 296.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:04
Φώτο: ΑΠΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Χαλυβουργικής

200 περίπου εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Χαλυβουργικής πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους κλείνοντας συμβολικά και την Αθηνών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν περίπου 200 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Χαλυβουργικής, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των μισθών τους.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Χαλυβουργικής, Γιώργος Γάκης, ανέφερε: «Σήμερα ξεκινάμε μία μορφή κινητοποίησης. Περίπου 200 εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, έχουμε αποκλείσει από το πρωί την πύλη της Χαλυβουργικής. Δεν μπαίνει κανείς στον χώρο του εργοστασίου. Στις 10:00 θα κλείσουμε για μισή ώρα συμβολικά την Αθηνών-Κορίνθου, στο ένα ρεύμα προς Αθήνα».

Ο κ. Γάκης προειδοποίησε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν καταβληθεί άμεσα η μισθοδοσία των εργαζομένων. «Σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και τους τοπικούς φορείς, θα προχωρήσουμε σε γενικό αποκλεισμό της εθνικής οδού», τόνισε προσθέτοντας: «Ζητάμε την επανεκκίνηση της λειτουργίας του εργοστασίου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανθρώπινη εργασία και Τεχνητή Νοημοσύνη: Συνεργασία στη νέα εποχή

Η νέα έρευνα της Deloitte δείχνει πως η τεχνολογία από μόνη της δεν αρκεί· το προβάδισμα θα έχουν οι επιχειρήσεις που επενδύουν στην προσαρμοστικότητα, τον επανασχεδιασμό εργασίας και την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού.
Αμερικανική σημαία Χρηματιστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στο 4,2% η ανεργία Ιουνίου, κάτω οι νέες θέσεις εργασίας

Η ανεργία στις ΗΠΑ μειώθηκε στο 4,25% τον Ιούνιο, όμως δημιουργήθηκαν μόλις 57.000 νέες θέσεις αντί για 110.000. Απώλειες σημειώθηκαν σε εστίαση και τουρισμό, παρά τις προσδοκίες για αύξηση λόγω του Μουντιάλ.
Λογότυπο Volkswagen
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η VW σχεδιάζει περικοπές έως 100.000 θέσεων και κλείσιμο 4 εργοστασίων

Η Volkswagen σκέφτεται να κλείσει τέσσερα εργοστάσια στη Γερμανία και να περικόψει έως 100.000 θέσεις εργασίας, σε μια ιστορική αναδιάρθρωση για την αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.