ΓΔ: 2671.5 -0.17% Τζίρος: 332.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας

Ξενοδόχοι στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν δωμάτια σε πυρόπληκτους Χαλκιδικής

Ξενοδόχοι Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, προσφέρουν δωμάτια σε πυρόπληκτους της Σίβηρης μέσω ειδικής πλατφόρμας, λόγω υψηλής πληρότητας στην περιοχή λόγω Δεκαπενταύγουστου.

Δωμάτια για τους πληγέντες από τη πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή της Σίβηρης, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, διαθέτουν οι ξενοδόχοι τόσο της Χαλκιδικής όσο και της Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την άμεση ανακούφιση όσων επλήγησαν από τη φωτιά.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, «οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και την Πολιτική Προστασία ενεργοποιήσαμε την πλατφόρμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη φιλοξενία όλων των πληγέντων από τη φωτιά. Οι συνάδελφοι μπορούν να αναρτήσουν πόσα κενά δωμάτια υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τη φιλοξενία όσων έχουν ανάγκη».

Η αυξημένη πληρότητα στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, που αγγίζει το 90% λόγω του Δεκαπενταύγουστου, οδήγησε στην ανάγκη να ζητηθεί η συνδρομή και των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης, ώστε να καλυφθούν όλες οι πιθανές ανάγκες στέγασης των πληγέντων.

Ο κ. Τάσιος υπογράμμισε ότι «δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι πληγέντες κι εμείς πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι όσον αφορά τη φιλοξενία τους».

Η ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή όσων επλήγησαν από τη δασική πυρκαγιά στην περιοχή του δήμου Κασσάνδρας λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η δράση υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, με βασικό στόχο την εξασφάλιση προσωρινής φιλοξενίας για τους πολίτες που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στέγαση πυρόπληκτων Χαλκιδικής σε ξενοδοχεία Θεσσαλονίκης

Υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στη Θεσσαλονίκη για τους πολίτες που απομακρύνθηκαν λόγω της φωτιάς στη Χαλκιδική, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία συντονίζει τη φιλοξενία σε συνεργασία με τα μέλη της.
παραλία Χαλκιδικής θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: 85χρονος λουόμενος πέθανε σε παραλία της περιοχής

Ένας 85χρονος Γερμανός λουόμενος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία Λαγόμανδρα Σιθωνίας Χαλκιδικής. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από ναυαγοσώστη και ΕΚΑΒ, ο ηλικιωμένος κατέληξε.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Sold out σημειώθηκε στα ξενοδοχεία λόγω ΔΕΘ και συναυλίας Ρέμου

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί σήμερα τη 90ή ΔΕΘ και τη μεγάλη συναυλία του Αντώνη Ρέμου, με χιλιάδες επισκέπτες. Ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι γεμάτα, ενώ η Τροχαία εφαρμόζει ειδικά μέτρα για να εξασφαλίσει ομαλή κυκλοφορία.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση Άννας Καραμανλή για τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμό

Συνάντηση εργασίας είχαν η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή με εκπροσώπους ξενοδόχων για τη δυναμική της Θεσσαλονίκης ως city break και τις προκλήσεις της, με έμφαση στις τουριστικές υποδομές και την αεροπορική συνδεσιμότητα.
Υπερταμείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαλκιδική: Κάμπινγκ με πληρότητες 95% – Προτίμηση σε φθηνές διακοπές

Τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής φτάνουν πληρότητες 95% από τέλη Ιουνίου έως τέλη Αυγούστου, με υψηλή ζήτηση και τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τον Σύλλογο. Οι κρατήσεις ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο, δείχνοντας αυξημένο ενδιαφέρον.
Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: ΚΤΕΛ μεταφέρουν 196 απεγκλωβισμένους από Σίβηρη σε ξενοδοχεία

Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης αναμένονται να φτάσουν 196 άτομα που απεγκλωβίστηκαν από τη Σίβηρη λόγω πυρκαγιάς. Η Πολιτική Προστασία και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά και τη φροντίδα τους.