ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
Εξειδικευμένο πυροσβεστικό όχημα καταπολεμά πυρκαγιά σε δασική περιοχή.

Κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο 8/8 σε όλη την Κρήτη – Πολύ υψηλός συναγερμός

Η Κρήτη τίθεται σε αυξημένη επιφυλακή το Σάββατο 8/8/2026 λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (επίπεδο 4). Σε ετοιμότητα οι αρχές, με αυστηρές απαγορεύσεις σε καύση, φωτιά, ψησταριές, πυροτεχνήματα και θερμές εργασίες.

Σε αυξημένη επιφυλακή τίθεται η Κρήτη το Σάββατο 8 Αυγούστου 2026, καθώς σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κατατάσσεται στο επίπεδο 4 (πολύ υψηλός) για το σύνολο της Περιφέρειας.

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Υπηρεσίες και τεχνικά μέσα έχουν αναπτυχθεί και ενισχυθεί, ώστε να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών.

Ταυτόχρονα, εφαρμόζονται αυστηρά προληπτικά μέτρα, με βασικές απαγορεύσεις που αφορούν την καύση υπολειμμάτων, τη χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο, θερμές εργασίες, ψησταριές, πυροτεχνήματα και δραστηριότητες που ενδέχεται να προκαλέσουν σπινθήρα ή φλόγα.

Έμφαση δίνεται και στους περιορισμούς κυκλοφορίας σε ευαίσθητες περιοχές υψηλού κινδύνου. Η απαγόρευση διέλευσης και παραμονής ισχύει για δεκάδες δασικές και προστατευόμενες ζώνες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού – Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων – συμπεριλαμβανομένων δασών, φαραγγιών και τμημάτων του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να επιδείξουν αυξημένη προσοχή και να τηρούν πιστά τις οδηγίες, ώστε να αποφευχθεί η εκδήλωση πυρκαγιών σε αυτή την κρίσιμη περίοδο υψηλής επικινδυνότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Ισχυρή η Δημοκρατία απέναντι σε εμπρηστικές επιθέσεις και βία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, από την Κρήτη, τόνισε ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικάει, σχολιάζοντας τις υποθέσεις εμπρησμών στη Marfin και το σπίτι της οικογένειας Νέστορα στη Θεσσαλονίκη.
Φωτιά σε θάμνους Αυστραλίας
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο πολύ αυξημένος

Αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε περιοχές της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον Χάρτη της Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Ενισχύεται η ετοιμότητα της Κρήτης για την αντιπυρική περίοδο

Ευρεία σύσκεψη στο Ηράκλειο με συμμετοχή φορέων και τον υπ. Κλιματικής Κρίσης Ε. Τουρνά για την προετοιμασία Κρήτης ενόψει αντιπυρικής 2026. Ανακοινώθηκε αυστηρότερο πλαίσιο για καθαρισμούς και ενίσχυση μέσων και προσωπικού.
Καπνός πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από αφρικανική σκόνη, συστάσεις για περιορισμό μετακινήσεων

Αποπνικτική ατμόσφαιρα επικρατεί στην Κρήτη από την αφρικανική σκόνη. Οι αρχές συνιστούν αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς λόγω χαμηλής ορατότητας. Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία.
Περιπολικό σκάφος στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάσωση 112 μεταναστών σε δύο επιχειρήσεις στα ανοικτά της Κρήτης

Σε δύο διαδοχικές επιχειρήσεις νότια των Καλών Λιμένων, διασώθηκαν συνολικά 112 αλλοδαποί από δύο λέμβους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου, με τη συνδρομή λιμενικού και μέσων της Frontex.