ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτιά στην Αττική

Αύριο Red Code για πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια

Σε κατάσταση Red Code αύριο Αττική, Βοιωτία και Εύβοια λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4). Ενεργοποιείται πλήρως ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, ενώ συγκαλούνται άμεσα τα συντονιστικά όργανα των περιοχών.

Σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) τίθενται αύριο η Περιφέρεια Αττικής και οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας, καθώς σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις συγκεκριμένες περιοχές.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τονίζει ότι η κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) συνεπάγεται την πλήρη ενεργοποίηση του Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού και των διαθέσιμων μέσων, ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών και τη διαχείριση των συνεπειών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες που βρίσκονται σε κατάσταση κινητοποίησης καλούνται να συγκαλέσουν άμεσα τα Τοπικά και Περιφερειακά Επιχειρησιακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας. Στόχος είναι να εξεταστούν όλα τα ζητήματα που αφορούν την επιχειρησιακή ετοιμότητα και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Το υπουργείο καλεί τους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που ενδέχεται να προκαλέσει πυρκαγιά και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών. Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, οι πολίτες καλούνται να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και τις ειδοποιήσεις που αποστέλλονται μέσω του 112.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροσκάφος Air Tractor
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίγιο: Βελτιωμένη η κατάσταση στην Αιγιάλεια, λέει ο αντιδήμαρχος

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση στην Αιγιάλεια, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας. Αν και η φωτιά δεν έχει οριοθετηθεί, η εικόνα είναι καλύτερη, χωρίς απειλή για οικισμούς, αλλά με ζημιές σε καλλιέργειες.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλατφόρμα για προσωρινή στέγαση πληγέντων από τη φωτιά στο Ρέθυμνο

Λειτουργεί ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για προσωρινή διαμονή πληγέντων από πυρκαγιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και το ΞΕΕ.
Γιάννης Κεφαλογιάννης βουλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοινώθηκαν 350 προσλήψεις στην Πολιτική Προστασία σε όλη την Ελλάδα

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας πανελλαδικά και ανακοίνωσε 350 προσλήψεις εξειδικευμένων στελεχών για τη δημιουργία γραφείων σε Δήμους και Περιφέρειες.