ΓΔ: 1411.49 -0.37% Τζίρος: 82.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:17:12 DATA
Apostolos Tzitzikostas, European Commission, Evropaiki Epitropi
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τους δήμους της Κ. Μακεδονίας εξοπλίζει η Περιφέρεια με μηχανήματα

«Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε τις περιοχές έναντι των φυσικών καταστροφών» επισήμανε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει με μηχανήματα πολιτικής προστασίας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Η ενίσχυση γίνεται μέσω των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας ενώ ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε τις πρώτες προμήθειες για τους πρώτους 25 δήμους.

Τα μηχανήματα είναι -μεταξύ άλλων- φορτηγά, ημιφορτηγά, ανατρεπόμενα φορτηγά, γερανοί, οχήματα πολιτικής προστασίας, εκσκαφείς, εκχιονιστικά μηχανήματα, γεωργικοί ελκυστήρες, πυροσβεστικές υπερκατασκευές, πολυμηχανήματα, υδροφόρα οχήματα, συστήματα πλυσίματος πεζοδρομίων, ερπυστριοφόρα, επιβατικά, βυτιοφόρα, φορτωτές, καταστροφείς βαρέως τύπου, μηχανήματα πολλαπλών χρήσεων, διαμορφωτές γαιών, drone, τριαξονικά οχήματα, συστήματα πρόληψης πυρκαγιών και επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, τα μηχανήματα θα παραδοθούν στους δήμους Αλεξάνδρειας και Νάουσας στην Ημαθία, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κορδελιού - Ευόσμου, Λαγκαδά, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας - Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη, Έδεσσας, Πέλλας και Σκύδρας στην Πέλλα, Κατερίνης στην Πιερία, Βισαλτίας, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης, Σερρών και Σιντικής στις Σέρρες, Αριστοτέλη, Νέας Προποντίδας, Πολυγύρου και Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας γνωστοποίησε ότι σε πρώτη φάση εγκρίθηκε η προμήθεια δεκάδων μηχανημάτων, που 25 Δήμοι της περιοχής αιτήθηκαν, ενώ θα ακολουθήσουν οι εγκρίσεις των αιτημάτων και των υπόλοιπων Δήμων. «Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε τις περιοχές έναντι των φυσικών καταστροφών, να αναβαθμίσουμε την ετοιμότητα και την ικανότητα των Δήμων ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες Πολιτικής Προστασίας και τελικά να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη ζωή και τις περιουσίες των συμπολιτών μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας ο Δήμος Νέας Προποντίδας

«Η κατάσταση της επάρκειας της ποσότητας του νερού αυτή τη χρονική περίοδο στο Δήμο μας, είναι δραματική. Όμως δεν το βάζουμε κάτω. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουμε» δήλωσε ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς.
mosquito
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμηλός ο κίνδυνος για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Κ. Μακεδονία

Από τα πρώτα δεδομένα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα οποία συγκεντρώθηκαν μέχρι χθες, καταγράφηκε μηδενική θετικότητα παρουσίας του ιού του Δυτικού Νείλου σε ακμαία κουνούπια.
Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το Παρατηρητήριο θα δώσει τη δυνατότητα αφενός να καταγράφεται η πραγματική εικόνα των περιβαλλοντικών αναγκών, αφετέρου να σχεδιάζονται δράσεις θωράκισης του φυσικού περιβάλλοντος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή από αύριο η Πολιτική Προστασία ενόψει επέλασης του χιονιά

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, «χιόνια αναμένεται να πέσουν αύριο μετά το μεσημέρι κυρίως στη Δυτική Θεσσαλονίκη, πάνω από το Ωραιόκαστρο».