ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πυρκαγιά σε δάσος
Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση σε ελληνική περιοχή, προκαλώντας μεγάλες οικολογικές ζημιές.

Ρέθυμνο: Ειδοποίηση 112 για φωτιά - Εκκένωση σε Λίγκρες, Αγκαλιανό, Κεραμές

Νέο μήνυμα του 112 στάλθηκε για τη φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο, καλώντας τους κατοίκους των Λιγκρών να εκκενώσουν προς Αγκαλιανό και Κεραμές. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τους ανέμους και τις αναζωπυρώσεις όλη τη νύχτα.

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καθώς συνεχίζεται η μεγάλη πυρκαγιά στο νότιο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τις αρχές, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Στο πιο πρόσφατο μήνυμα, καλούνται όσοι βρίσκονται στην περιοχή των Λιγκρών να απομακρυνθούν άμεσα προς τον Αγκαλιανό και τις Κεραμές, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Το νέο αυτό μήνυμα αποτελεί συνέχεια των διαδοχικών ειδοποιήσεων του 112 που έχουν εκδοθεί κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς. Είχαν προηγηθεί εκκενώσεις σε Ακούμια, Σαχτούρια, Αγία Γαλήνη και Ορνέ, ενώ οι αναζωπυρώσεις παραμένουν συνεχείς.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενισχύοντας τις προσπάθειες περιορισμού της πυρκαγιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς από Ζωνιανά: Άμεση καταγραφή ζημιών, επιστροφή στην κανονικότητα

Την ανάγκη για άμεση καταγραφή ζημιών και γρήγορη αποκατάσταση ώστε οι κάτοικοι να επιστρέψουν στην καθημερινότητα, τόνισαν κυβερνητικά στελέχη στα Ζωνιανά, επισημαίνοντας τις σοβαρές ζημιές αγροτικής παραγωγής και οδοποιίας.
Καταστροφική πλημμύρα Θεσσαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μελέτη: Η δόμηση σε ζώνες κινδύνου ενισχύει τις πλημμύρες στην Ευρώπη

Νέα πανευρωπαϊκή μελέτη με τη συμμετοχή Ελλήνων ειδικών δείχνει ότι το μέγεθος των καταστροφών από πλημμύρες σχετίζεται τόσο με την ένταση των φαινομένων όσο και με την άναρχη δόμηση και τις ευάλωτες υποδομές στις επικίνδυνες ζώνες.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έλλειψη κρατικών κονδυλίων για έργα αποκατάστασης

Ο Ιταλός υπ. Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως το κράτος δεν έχει πια πόρους για όλες τις ανακατασκευές μετά από καταστροφές. Η κυβέρνηση εξετάζει κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση ώστε να αντιμετωπίζονται πιο δίκαια οι ζημιές.
Κατεστραμμένο σπίτι στην Πλάκα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοψίες Πολεοδομίας στα κτίρια της Πλάκας μετά την πρόσφατη έκρηξη

Η Πολεοδομία θα διενεργήσει λεπτομερείς ελέγχους σε κτίρια της Πλάκας που επλήγησαν από την έκρηξη, για να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών και η ασφάλεια των κατασκευών. Έμφαση θα δοθεί στο νεοκλασικό και τα πιο πληγέντα κτίρια.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στην Κόνιτσα με θέμα την πυρκαγιά, παρουσία Ευ. Τουρνά

Σε σύσκεψη στην Κόνιτσα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης συζητήθηκε η καταστροφή από τη συνεχιζόμενη πυρκαγιά, η πορεία της κατάσβεσης και ο συντονισμός φορέων, με 200 άτομα να επιχειρούν στο δυσπρόσιτο δάσος της Τραπεζίτσας.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για νέο πλαίσιο στεγαστικής αρωγής

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης εισάγει σαφές νέο πλαίσιο για στεγαστική αρωγή, πρώτη αρωγή και οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.