Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Μορόνι του Δήμου Φαιστού, στο Ηράκλειο Κρήτης, προκαλώντας ανησυχία για τις επιπτώσεις σε αγροτολιβαδικές εκτάσεις και χαμηλή βλάστηση.
Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Συντονιστικό Κέντρο, η πυρκαγιά τείνει προς οριοθέτηση, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 58 πυροσβέστες, ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των δυνάμεων, οι οποίες ενισχύονται από μηχανήματα και υδροφόρες των Δήμων Ηρακλείου και Φαιστού, καθώς και της Περιφέρειας Κρήτης.
Για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς έχει ενεργοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ηρακλείου.