ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία

Ζάκυνθος, Ρόδος και Ηράκλειο υποδέχονται ήδη τους πρώτους τουρίστες. Στη Ζάκυνθο βρίσκεται υγειονομικό κλιμάκιο για τη διενέργεια των τεστ, τα οποία και θα γίνονται δειγματοληπτικά και στοχευμένα σε επιβάτες. 

Άνοιξαν σήμερα το πρωί οι πύλες όλων των αεροδρομίων της χώρας για απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων κατά του κορονοϊού. Ζάκυνθος, Ρόδος και Ηράκλειο υποδέχονται ήδη τους πρώτους τουρίστες. 

Ειδικότερα, στη Ζάκυνθο φτάνουν σήμερα 7 αεροπλάνα. Η πρώτη πτήση αναμένεται να φθάσει μετά τις 11, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα πρόκειται να προσγειωθούν και τα υπόλοιπα έξι αεροπλάνα που συνολικά θα φέρουν στο νησί περίπου 900 Βρετανούς τουρίστες.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των προγραμματισμένων πτήσεων από τις 18 προγραμματισμένες αφίξεις της Τετάρτης 15 Ιουλίου, οι 7 αφορούν πτήσεις από αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας και ειδικότερα από το αεροδρόμιο Ιστ Μιντλαντς, από το αεροδρόμιο του Μπέρμινχαμ, από το Νιούκαστλ, από Λιτζ, από το Στανστεντ, από Μάντσεστερ και Γλασκώβη.

Σημειώνεται ότι στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου βρίσκεται υγειονομικό κλιμάκιο με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ για τη διενέργεια των τεστ, τα οποία και θα γίνονται δειγματοληπτικά και στοχευμένα σε επιβάτες από πτήσεις του εξωτερικού. 

Εξάλλου, τους πρώτους τουρίστες από τη Βρετανία υποδέχεται και το νησί της Ρόδου. Μέχρι το βράδυ αναμένεται να αφιχθούν 4 πτήσεις από βρετανικά αεροδρόμια, ενώ ανάλογη αναμένεται η κίνηση και για τις επόμενες ημέρες.

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»η πρώτη πτήση από αεροδρόμιο της Αγγλίας και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, με 124 επιβάτες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, 3 πτήσεις αναμένεται να αφιχθούν στον αερολιμένα, ενώ η εικόνα των πτήσεων ως προς τον αριθμό τους δεν θα αλλάξει ούτε αύριο Πέμπτη, καθώς δεν αναμένονται, με βάση το πρόγραμμα, περισσότερες από 4 πτήσεις. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι ισχύει έως τις 24 Ιανουαρίου για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού

Όλοι οι ταξιδιώτες άνω των 5 ετών μπορούν να εισέλθουν στη χώρα μόνο με αρνητικό τεστ ανεξάρτητα από το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, βάσει των κανόνων που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο με αρνητικό τεστ θα επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών στην Ελλάδα

Η νέα ταξιδιωτική οδηγία τίθεται σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και από τις 6:00 το πρωί, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19 και ενώ εντείνεται η ανησυχία για τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον.