ΓΔ: 2087.2 1.05% Τζίρος: 225.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Αυξημένη η κίνηση των αυτοκινήτων στον Προμαχώνα

Τουρίστες από τις Βαλκανικές χώρες που επισκέπτονται την χώρα περιμένουν στα σύνορα και υποβάλλονται σε αυξημένους υγειονομικούς ελέγχους.

Αυξημένη συνεχίζει να είναι η κίνηση των αυτοκινήτων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα από τουρίστες – επισκέπτες που θέλουν να εισέλθουν στην Ελλάδα, χωρίς όμως να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις. Το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτών προέρχεται από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που θα περάσουν το Σαββατοκύριακο σε κάποια από τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ αρκετοί έχουν κανονίσει ολιγοήμερες διακοπές στην χώρα μας.

Το μεσημέρι, που ήταν ώρα αιχμής, συγκεντρώθηκαν ουρές αυτοκίνητων αν και όπως τόνιζαν τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα, η βουλγαρική πλευρά είχε προχωρήσει σε ρύθμιση της κυκλοφορίας ώστε να μην προκληθεί συνωστισμός στην ελληνική πλευρά. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στο συνοριακό σταθμό λόγω του διαβατηριακού ελέγχου αλλά και των αυξημένων πλέον υγειονομικών ελέγχων, σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν και τη μια ώρα.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εκτεταμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους από νωρίς το πρωί και καθ’ όλο το 24ωρο στο σύνολο σχεδόν των επισκεπτών – τουριστών που εισέρχονται στη χωρά μας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου.

Πάντως, από την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, όσοι εισέρχονται στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα. Επίσης, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 3,2% στα καταλύματα και μείωση 1,7% στην εστίαση το τρίτο τρίμηνο

Ο τζίρος στα καταλύματα αυξήθηκε 3,2% το τρίτο τρίμηνο, αγγίζοντας τα 6,60 δισ. ευρώ, ενώ η εστίαση σημείωσε πτώση 1,7%. Μεγαλύτερη άνοδος στη Θεσσαλονίκη, μεγαλύτερη μείωση στη Θήρα για αμφότερους τους κλάδους.
Γυναίκα σε τροπικό θέρετρο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ημέρες Καριέρας Τουρισμού: Επιστροφή με εκατοντάδες ευκαιρίες απασχόλησης

Οι Ημέρες Καριέρας Τουρισμού επιστρέφουν στις 28–29 Νοεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών, με δεκάδες επιχειρήσεις, workshops και δωρεάν συνεντεύξεις, προσφέροντας εκατοντάδες ευκαιρίες στον κλάδο.
Βίλνιους πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Αεροδρόμιο Βίλνιους: Ξανάνοιξε μετά από περιστατικό με μπαλόνια

Το αεροδρόμιο του Βίλνιους άνοιξε ξανά αφού έκλεισε δύο φορές τη νύχτα λόγω μπαλονιών στον εναέριο χώρο, προκαλώντας εκτροπές πτήσεων. Η Λιθουανία κατηγορεί τη Λευκορωσία για λαθραία τσιγάρα με αερόστατα ως «υβριδική επίθεση».
Διάδρομος σούπερ μάρκετ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος εξαγορών στα σούπερ μάρκετ με επενδύσεις 2,2 δισ. το 2020-2025

Η περαιτέρω συγκέντρωση στον κλάδο των σούπερ μάρκετ θεωρείται βέβαιη λόγω των αυξημένων κοστών και των νέων ρυθμίσεων. Αναμένεται μείωση των αλυσίδων, ενώ οι εξαγορές θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως το 2026.