ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:14:00
Μαθητές κοιτούν αποτελέσματα
Φώτο: ΑΠΕ

Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Aπό αύριο, Σάββατο 11 Ιουλίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους.

Τέλος στην αγωνία των περίπου 100.000 υποψήφιων για εισαγωγή στις 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπαίνει σήμερα, καθώς μετά τις 12:00 θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμολογίες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μάθουν τις βαθμολογίες τους στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού είτε επισκεπτόμενοι το λύκειό τους είτε στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr.

Για την εισαγωγή στην πλατφόρμα αρκεί να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όσον αφορά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία του ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

 Σημειώνεται, ότι από αύριο, Σάββατο 11 Ιουλίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr.

Όπως έχει επισημανθεί από το υπουργείο Παιδείας, μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο του. Έτσι, προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό -το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου- ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη εφημερία τους) θα λειτουργήσουν επιπλέον μία ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέτρινο σχολείο Αρναίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακαίνιση 220+ σχολείων το καλοκαίρι ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας

Η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε πως το καλοκαίρι ανακαινίζονται άνω των 220 σχολείων μέσω του προγράμματος Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εκτεταμένες παρεμβάσεις σε περισσότερα από 430 σχολεία.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη στη Βουλή για το νομοσχέδιο Ανώτατης Σχολής Τεχνών

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως αποτελεί το πρώτο βήμα για θεσμική αναγνώριση των παραστατικών τεχνών.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοτεχνικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών

Νομοτεχνικές βελτιώσεις ανακοίνωσε η Υπ. Παιδείας για το νομοσχέδιο ίδρυσης Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών, ενισχύοντας τη λειτουργικότητα και δικαιοσύνη της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, με αυξημένο ποσοστό κατατάξεων.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Ιστορική στιγμή η ίδρυση της Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών

Ιστορική χαρακτήρισε η Σοφία Ζαχαράκη την ίδρυση της Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών, ενώ ανακοίνωσε αλλαγές στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και πρόγραμμα ενός έτους στο ΕΑΠ για αποφοίτους καλλιτεχνικών σχολών.