ΓΔ: 2698.76 0.13% Τζίρος: 423.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Σεισμογράφος μετρά σεισμό

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στη Μεθώνη, αναστατώθηκε η Καλαμάτα

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε απόψε στη Μεσσηνία και περιοχές της Πελοποννήσου, μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο 15 χλμ. νότια της Μεθώνης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή περίπου στις 9:20 το βράδυ στη Μεσσηνία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, 15 χιλιόμετρα νότια της Μεθώνης, στη Μεσσηνία.

Παράλληλα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο κατέγραψε τη δόνηση με μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με τη δική του μέτρηση, το επίκεντρο βρισκόταν 26 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, επίσης στη Μεσσηνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Καλαμάτας με βουνά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός σε Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ Πελοποννήσου μετά τον σεισμό στη Μεθώνη

Σε ετοιμότητα τέθηκαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες Πελοποννήσου και η 1η Α.Κ., μετά τον σεισμό 5,3 Ρίχτερ κοντά στη Μεθώνη. Δεν έχουν σημειωθεί ζημιές, ενώ περιπολίες γίνονται από Πυροσβεστική, Αστυνομία και Λιμενικό στη Μεσσηνία.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ κοντά στην Κεφαλονιά, αισθητός στη Ζάκυνθο

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12/9/2026 νοτιοδυτικά του Ληξουρίου Κεφαλονιάς, με εστιακό βάθος 26 χλμ. Αισθητός σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και γύρω περιοχές. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός ανατινάζει σήραγγες, σεισμός 4,1 Ρίχτερ στον Λίβανο

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το USGS, μετά από ανατίναξη υπόγειων σηράγγων της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ. Η έκρηξη έγινε αισθητή και καταγράφηκε από δημοσιογράφους και εικόνες.
Μάτι καμένη περιοχή αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική, Κρήτη και νησιά

Αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, Αττική, Κρήτη, περιοχές Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου μπαίνουν σε Red Code λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.