ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
Σεισμογράφος καταγράφει γραφικά σεισμική δόνηση εντός επιστημονικού εργαστηρίου.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ κοντά στη Νεστάνη Αρκαδίας, στην Τρίπολη

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στη 01:00, με επίκεντρο κοντά στη Νεστάνη Αρκαδίας ή 22 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της Τρίπολης, και έγινε αισθητός σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα.

Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίστηκε επτά χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά από τη Νεστάνη Αρκαδίας.

Παράλληλα, κατά τα προκαταρκτικά δεδομένα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η δόνηση είχε το ίδιο μέγεθος, 4,5 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να τοποθετείται περίπου 22 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά από την Τρίπολη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε η ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας με Chevron και HELLENiQ Energy

Η Βουλή ενέκρινε με πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών με τη Chevron και την Hellenic Energy, που αφορούν έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και Πελοποννήσου, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι συμφωνίες Chevron - Helleniq για έρευνες υδρογονανθράκων

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο κύρωσης των ενεργειακών συμφωνιών με Chevron και Helleniq για υδρογονάνθρακες. Το ενδιαφέρον στρέφεται στις ομιλίες πολιτικών αρχηγών. Η ψήφιση αναμένεται αργά το απόγευμα.
ασφάλεια ανθρώπων ξύλινα ομοιώματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα στήριξης και πλήρης αποζημίωση για τους σεισμόπληκτους στην Ήπειρο

Ο υφυπουργός Κ. Κατσαφάδος διαβεβαίωσε από τα Ιωάννινα πως οι σεισμόπληκτοι της Ηπείρου θα αποζημιωθούν στο 100% για τις ζημιές στα σπίτια τους και ενημέρωσε για επίδομα ενοικίου 500 ευρώ για όσους τα σπίτια τους είναι ακατάλληλα.