ΓΔ: 2079.81 -2.35% Τζίρος: 256.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:04:35
Νότης Μηταράκης ομιλία
Φώτο: ΑΠΕ

Σε Σκαραμαγκά και Σχιστό μεταφέρονται πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση μεταφοράς έγινε χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια, αλλά με πειθώ. Ωστόσο, χτες το βράδυ δημιουργήθηκε ένταση με αλληλέγγυους.

Στις δομές φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και του Σχιστού μεταφέρονται προσωρινά απόψε περίπου 150 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που παρέμεναν στην πλατεία Βικτωρίας, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός, Νότης Μηταράκης, ο οποίος βρέθηκε νωρίτερα στην πλατεία και παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση μεταφοράς τους, σημειώνει ότι «αποχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτώριας σε προσωρινά καταλύματα. Χάρη στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου», ενώ κάνει λόγο για «προσπάθεια αλληλέγγυων, που τώρα ήρθαν στην πλατεία, να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση μεταφοράς έγινε χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια, αλλά με πειθώ. Ωστόσο, αναφέρει ότι χτες το βράδυ δημιουργήθηκε ένταση με αλληλέγγυους, οι οποίοι αντέδρασαν σε ενέργεια των αστυνομικών δυνάμεων να απομακρύνουν αλλοδαπούς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 20 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες με αιχμή οικονομία, ασφάλεια και Μεσανατολικό

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες, όπου στο τραπέζι βρίσκονται η οικονομία, η ευρωπαϊκή ασφάλεια, η Ουκρανία, το Μεσανατολικό και το Μεταναστευτικό.
Κεντρικό πρόσωπο συνέδριου
ΔΙΕΘΝΗ

Κατς: Οι εκτοπισμένοι Λιβανέζοι δεν θα επιστρέψουν χωρίς ασφάλεια

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραήλ Κατς, δήλωσε ότι οι Λιβανέζοι εκτοπισμένοι δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους στον νότιο Λίβανο, εάν δεν διασφαλιστεί πρώτα η ασφάλεια των Ισραηλινών κοντά στα σύνορα.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί νέα κρίση ακρίβειας

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως η Ελλάδα οφείλει να στηρίζει την Κύπρο και κάθε ευρωπαϊκή χώρα υπό απειλή, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για ανικανότητα στη διαχείριση της ακρίβειας και κάλεσε σε ενότητα στον προοδευτικό χώρο.
Λιμενικός σε περιπολία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οκτώ διασώσεις μεταναστών νότια της Κρήτης, περίπου 400 περισυλλογές

Σε οκτώ επιχειρήσεις νότια της Κρήτης, το Λιμενικό Σώμα διέσωσε περίπου 400 μετανάστες από λέμβους ανοιχτά της Γαύδου και των Καλών Λιμένων. Χθες είχαν διασωθεί 277 άτομα σε τέσσερα παρόμοια περιστατικά στην ίδια περιοχή.
Λιμενικός σε περιπολία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση διάσωσης νότια της Κρήτης για σκάφος με περίπου 100 επιβαίνοντες

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση διάσωσης νότια της Κρήτης, όπου εντοπίστηκε σκάφος με περίπου 100 άτομα, 50 ναυτικά μίλια από τους Καλούς Λιμένες. Η μεταφορά τους γίνεται με πλωτό Λιμενικού και τη συνδρομή δεξαμενόπλοιου.