ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ από το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Όπως ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την πρώτη ημέρα αφίξεων από το εξωτερικό, σε 16 αεροδρόμια της χώρας έγιναν 5.889 τεστ. 

Αρνητικά ήταν τα πρώτα 250 τεστ για κορονοϊό που πραγματοποιήθηκαν εχθές σε ταξιδιώτες που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Συνολικά, όπως ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την πρώτη ημέρα αφίξεων από το εξωτερικό, σε 16 αεροδρόμια της χώρας έγιναν 5.889 τεστ. 

Έως το μεσημέρι αναμένεται να δοθούν τα αποτελέσματα για το σύνολο των τεστ.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι η Ελλάδα άνοιξε -κάτω από τους συγκεκριμένους περιορισμούς- τις πύλες της στις τουριστικές ροές, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων στον κλάδο του τουρισμού, των κατοίκων των τουριστικών προορισμών και των επισκεπτών.

«Για την προστασία της υγείας όλων, Έλληνες γιατροί και μηχανικοί ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα ανάλυσης και εκτίμησης επιδημιολογικών δεδομένων, με βάση το οποίο οι επισκέπτες θα υπόκεινται σε στοχευμένο δειγματοληπτικό έλεγχο (τεστ Covid-19) κατά την είσοδό τους. Οι επισκέπτες αυτοί θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Ακριβώς επειδή τα δειγματοληπτικά τεστ γίνονται με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, είναι στοχευμένα. Επομένως, είναι αναμενόμενο να καταγράφονται θετικά κρούσματα από αυτούς τους ελέγχους. Σκοπός άλλωστε είναι η έγκαιρη καταγραφή, απομόνωση και ιχνηλάτηση των τυχόν θετικών κρουσμάτων, ώστε να περιχαρακώνονται και να αποφεύγεται η διασπορά στην κοινότητα», πρόσθεσε.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

70% των κρουσμάτων Δυτικού Νείλου στην Αττική και 10 θάνατοι

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, ζητά διαφάνεια για τις ενέργειες κατά της εξάπλωσης του ιού Δυτικού Νείλου, ειδικά στην Αττική, αναρωτώμενος αν οι αρχές έδρασαν έγκαιρα ή υποτίμησαν τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 4.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό

Τα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό ξεπέρασαν τα 4.000 για πρώτη φορά, με την επιδημία να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο και η ταχύτερα εξαπλούμενη. Ειδικοί εκτιμούν πως τα αληθινά περιστατικά ίσως ξεπερνούν τα καταγεγραμμένα.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΔ Κονγκό: Η δεύτερη μεγαλύτερη επιδημία Έμπολα με 3.532 κρούσματα

Η νέα επιδημία Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως, με 3.532 κρούσματα και 1.556 θανάτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αρχών.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: 506 νεκροί σε 1.561 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Συνολικά έχουν καταγραφεί 1.561 κρούσματα, ενώ το στέλεχος Bundibugyo δεν έχει ακόμα εμβόλιο ή θεραπεία.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μελόνι ζητά αυξημένο συντονισμό ΕΕ για αφίξεις από περιοχές με Έμπολα

Η Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε αυξημένο συντονισμό για την αντιμετώπιση αφίξεων από περιοχές με Έμπολα, μέσω επιστολής προς ΕΕ, και πρότεινε να συζητηθεί το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε συνάντηση υπουργών Υγείας.
Τοπίο Τενερίφης Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τενερίφη: Το κρουαζιερόπλοιο θα εκκενωθεί μέχρι αύριο το απόγευμα

Η απομάκρυνση των επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο με εστία χανταϊού στην Τενερίφη θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί έως το απόγευμα της Δευτέρας, με προτεραιότητα στους Ισπανούς, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Ισπανίας.