Στην Έδεσσα συνελήφθη αλλοδαπός άνδρας για σειρά τηλεφωνικών απατών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σύμφωνα με την αστυνομία. Η σύλληψη ήταν επεισοδιακή, καθώς ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα και προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, προκαλώντας ζημιές και σε δύο ακόμη οχήματα, ένα μοτοποδήλατο και ένα Ι.Χ.
Νωρίτερα, συνεργός του είχε τηλεφωνήσει σε ηλικιωμένη σε χωριό της Πέλλας, προσποιούμενος τον λογιστή. Ισχυρίστηκε ότι ο γιος της είχε προσαχθεί και κινδύνευε να φυλακιστεί, καταφέρνοντας έτσι να της αποσπάσει τρεις χρυσές λίρες και κοσμήματα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, σύμφωνα με τη δήλωσή της. Τα αντικείμενα αυτά παρέλαβε ο συλληφθείς αλλοδαπός.
Με παρόμοιο τρόπο προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμη δύο ηλικιωμένες στην πόλη της Έδεσσας, χωρίς όμως να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα ή κοσμήματα. Η αστυνομική καταδίωξη οδήγησε στη σύλληψη του δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο χρυσές λίρες, μέρος των κοσμημάτων που είχαν αφαιρεθεί, δύο κινητά τηλέφωνα και 600 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα που χρησιμοποιούσε είχε υπεξαιρεθεί από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.
Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται για τον εντοπισμό του συνεργού και την πιθανή εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, υπεξαίρεση και απείθεια και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.