ΓΔ: 2352.54 -0.13% Τζίρος: 266.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Παραλία Ναυάγιο Ζάκυνθος
Η εντυπωσιακή παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο με κρυστάλλινα νερά και σκάφη.

Γαλάζιες Σημαίες σε 13 παραλίες της Ζακύνθου

Η Ζάκυνθος διακρίθηκε ξανά με Γαλάζιες Σημαίες σε πολλές παραλίες της, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα υδάτων και οργάνωσης. Η βράβευση ενισχύει το τουριστικό της προφίλ ως κορυφαίος παραθαλάσσιος προορισμός στην Ελλάδα.

Ζάκυνθος συνεχίζει να διακρίνεται διεθνώς, καθώς για ακόμη μία χρονιά πολλές από τις παραλίες της τιμήθηκαν με τη Γαλάζια Σημαία, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων, την άρτια οργάνωση και τη δέσμευση του νησιού στην περιβαλλοντική προστασία.

Οι βραβευμένες ακτές της Ζακύνθου είναι οι: Αλυκανάς, Αλυκές, Άμπουλα Τραγακίου, Γάιδαρος, Γέρακας, Καλαμάκι, Καλαμάκι 2, Κατραγάκι / Eleon Grand Resort, Λίμνη Κεριού, Μπανάνα Βασιλικού, Μπούκα, Τσιλιβί και Ψαρού.

Η νέα αυτή διάκριση ενισχύει το τουριστικό προφίλ του νησιού, καθιστώντας τη Ζάκυνθο έναν από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας, με παραλίες διεθνούς φήμης και μοναδικό φυσικό περιβάλλον που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Σε εθνικό επίπεδο, η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51 χώρες, συγκεντρώνοντας 624 βραβευμένες ακτές, 17 μαρίνες και 17 τουριστικά σκάφη στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία 2026».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επτά παραλίες της Σύρου βραβεύονται με Γαλάζια Σημαία για το 2026

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης γιόρτασε τη βράβευση επτά παραλιών του νησιού με τη «Γαλάζια Σημαία» για το 2026, επιβεβαιώνοντας την προσήλωση στην ποιότητα και ασφάλεια, ενώ ενισχύει τη συνολική εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.
Παραλία Πλακιάς Ρέθυμνο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Πρωταθλήτρια με 154 Γαλάζιες Σημαίες στις ακτές για το 2026

Η Κρήτη διατήρησε το 2026 την ηγετική της θέση στις «Γαλάζιες Σημαίες» με 154 βραβευμένες ακτές, αποδεικνύοντας το ισχυρό περιβαλλοντικό της προφίλ. Οι διακρίσεις καλύπτουν Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι.
Σίφνος παραλία και λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Σίφνος στις κορυφαίες επιλογές ευρωπαϊκών προορισμών σύμφωνα με το EnVols

Η Σίφνος παρουσιάζεται ως «διακριτικό κόσμημα των Κυκλάδων» σε αφιέρωμα του EnVols της Air France, που τη χαρακτηρίζει ιδανικό προορισμό για το καλοκαίρι, με παραμυθένια τοπία και αυθεντικές εμπειρίες για τους ταξιδιώτες.
Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Καραμανλή: Η βιωσιμότητα δείχνει το μέλλον του τουρισμού

Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή, μιλώντας στην Attica Green Expo, τόνισε πως η βιωσιμότητα αποτελεί πλέον πυρήνα στη στρατηγική του ελληνικού τουρισμού, με αύξηση εσόδων, ποιοτικής βελτίωσης και διεύρυνσης της περιόδου.
Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΤΕΕ αποχαιρετά τον Νίκο Ταγαρά, σημαντικό μηχανικό και πολιτικό

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν με θλίψη τον Νίκο Ταγαρά, πολιτικό μηχανικό και υφυπουργό, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Μάχιμος μηχανικός και ουσιαστικός πολιτικός.