ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
παραλία Χαλκιδικής θάλασσα

Επιχείρηση απομάκρυνσης ομπρελών από τις παραλίες του Δήμου Κασσάνδρας

Ο Δήμος Κασσάνδρας συνεχίζει τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης αυθαίρετου εξοπλισμού από τις παραλίες, δίνοντας έμφαση στη νομιμότητα και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών.

Σε νέα επιχείρηση απομάκρυνσης μόνιμα τοποθετημένων ομπρελών και πρόσθετου εξοπλισμού από τις παραλίες προχώρησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, επικεντρώνοντας τις δράσεις τους στο Ποσείδι και στην παραλία Αιγοπελαγίτικα. 

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προστασία του αιγιαλού και η διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στους κοινόχρηστους χώρους.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος υπογραμμίζει πως στην εν λόγω περιοχή καταγράφηκε σημαντική μείωση του φαινομένου της αυθαίρετης τοποθέτησης εξοπλισμού, με ελάχιστες παραβάσεις. 

Αυτή η θετική εξέλιξη αποδίδεται τόσο στις άμεσες ενέργειες των δημοτικών υπηρεσιών όσο και στην εντατική ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, μέσω δελτίων τύπου και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δράσεις αυτές θα επεκταθούν και σε άλλες παραθαλάσσιες ζώνες του Δήμου Κασσάνδρας. Στόχος αποτελεί η ενίσχυση της νομιμότητας, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και η εξασφάλιση του δικαιώματος όλων στην απρόσκοπτη χρήση των παραλιών. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Κασσάνδρας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις χωρίς καμία προειδοποίηση», δίνοντας σαφές μήνυμα για την αποφασιστικότητα και τη συνέπεια στην εφαρμογή της πολιτικής αυτής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλαστικό στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 11,5 τόνοι απορριμμάτων ανασύρθηκαν από το Πόρτο Κουφό

Εθελοντές και δύτες του Greek Eco Project καθάρισαν τον βυθό του Πόρτο Κουφό στη Χαλκιδική, αφαιρώντας πάνω από 11,5 τόνους σκουπιδιών από το 2021. Πλέον, ο θαλάσσιος βυθός έχει ανακάμψει και αναπτύσσονται ξανά φυτά.
παραλία Χαλκιδικής θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: 85χρονος λουόμενος πέθανε σε παραλία της περιοχής

Ένας 85χρονος Γερμανός λουόμενος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία Λαγόμανδρα Σιθωνίας Χαλκιδικής. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από ναυαγοσώστη και ΕΚΑΒ, ο ηλικιωμένος κατέληξε.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Καινοτομία στην κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη για το μέλλον

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απ. Τζιτζικώστας, μίλησε στο Civitas Forum 2026 στη Θεσσαλονίκη, τόνισε τη σημασία των καθαρών μετακινήσεων, της ψηφιοποίησης και των νέων και επισήμανε το ρόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πυρκαγιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στα Ανοιξιάτικα Χαλκιδικής

Η πυρκαγιά στην περιοχή Ανοιξιάτικα Χαλκιδικής δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, ελικόπτερο και η συνδρομή του Δήμου Αριστοτέλη.