ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αυλή σχολείου ημέρα
Σύγχρονη αυλή σχολείου με γήπεδο μπάσκετ υπό καθαρό ουρανό.

Γυμναστήριο Αμπελοκήπων ονομάστηκε «Ιωάννης Ιωαννίδης» στη μνήμη του

Το κλειστό σχολικό γυμναστήριο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης ονομάστηκε «Ιωάννης Ιωαννίδης» προς τιμήν του θρυλικού προπονητή για την προσφορά του στο μπάσκετ και την τοπική κοινωνία, παρουσία της οικογένειάς του και του δημάρχου.

Το κλειστό σχολικό γυμναστήριο στη συμβολή των οδών Γ. Γεννηματά και Μαραθώνος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης φέρει πλέον το όνομα του Γιάννη Ιωαννίδη, του ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στο ελληνικό μπάσκετ. Η τελετή ονοματοδοσίας σε «Ιωάννης Ιωαννίδης» πραγματοποιήθηκε το πρωί, ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Αμπελοκήπων–Μενεμένης και προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου, με τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών και των εκπαιδευτικών των σχολείων που στεγάζονται στον χώρο, καθώς και των αρμόδιων δημοτικών οργάνων.

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου, στην ομιλία του, αναφέρθηκε με συγκίνηση στη ζωή και την πορεία του Γιάννη Ιωαννίδη, τονίζοντας το πάθος, την εντιμότητα και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ. Υπενθύμισε τη «χρυσή εποχή» του Άρη τη δεκαετία του 1980, όταν ο Ιωαννίδης οδήγησε την ομάδα σε 12 Πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα Ελλάδας, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διάδοση του αθλήματος στη χώρα.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική πορεία του Ιωαννίδη, υπογραμμίζοντας τη συνέπειά του στη Βουλή των Ελλήνων και στα υπουργεία όπου υπηρέτησε ως υφυπουργός. Επισήμανε ακόμη τη στενή του σχέση με την περιοχή των Αμπελοκήπων–Μενεμένης και τη συμβολή του στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων, όπως η παραχώρηση του πρώην Στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος» και του οικοπέδου του Δασαρχείου δίπλα στο ΙΚΑ Αμπελοκήπων.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία της συζύγου και της κόρης του εκλιπόντα, που εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την τιμή που του αποδίδεται. Ο δήμαρχος παρέδωσε στην οικογένεια την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ένα αγαλματίδιο με στεφάνι κλαδιού ελιάς, σύμβολο τιμής και αθλητικού ιδεώδους.

Την τελετή ονοματοδοσίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο οποίος αναφέρθηκε με λόγια βαθιάς τιμής στον Γιάννη Ιωαννίδη, επισημαίνοντας το ήθος, την εργατικότητα και την πίστη του. Όπως τόνισε, υπήρξε άνθρωπος που τίμησε τον ελληνικό αθλητισμό και πρόσφερε με συνέπεια στην κοινωνία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με φιλικό αγώνα μπάσκετ στην κατηγορία U13, μεταξύ του Άρη Μπάσκετ και των αθλητικών τμημάτων του Μπάσκετ Αμπελοκήπων–Μενεμένης, αφιερωμένο στη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, η υφυπουργός Εργασίας Άννα Ευθυμίου, οι βουλευτές Δημήτριος Κουβέλας και Στράτος Σιμόπουλος, καθώς και ο κ. Γιάννης Παπαγεωργίου εκ μέρους του Γραφείου του Πρωθυπουργού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης στελέχη της αυτοδιοίκησης, αθλητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ESG

Πρώτη εθελοντική αιμοδοσία από το ΤΕΦΑΑ με τη στήριξη του ΑΧΕΠΑ

Το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ διοργανώνει την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του, με τη στήριξη του ΑΧΕΠΑ, στις 31/3/2026, 9:30-14:00, στο Γυάλινο Κτίριο Θέρμης. Παράλληλα, δημιουργεί Τράπεζα Αίματος για ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Παιδείας: Το ΑΠΘ να καταγράψει ενέργειες για τα επεισόδια εντός 48 ωρών

Το Υπουργείο Παιδείας καταδικάζει τα επεισόδια βίας στη Θεσσαλονίκη και ζητά εντός 48 ωρών πλήρη ενημέρωση από τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ για τις ενέργειές τους και τα επόμενα βήματα, με απόδοση ευθυνών όπου απαιτείται.
Τηλεργασία σε εξωτερικό χώρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας Υπ. Παιδείας και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Παιδείας συμφωνούν σε μνημόνιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση της έλλειψης εξειδικευμένου δυναμικού και την ενίσχυση της σύνδεσης εκπαίδευσης–παραγωγής.