ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Συλλήψεις για μεταφορά μεταναστών σε Πέλλα και Φλώρινα

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Συνολικά 12 παράτυπους μετανάστες, εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι, φέρεται να είχε επιβιβάσει στο όχημά του, με στόχο να διευκολύνει τη μη νόμιμη έξοδό τους από τη χώρα, αλλοδαπός άντρας, που συνελήφθη χτες σε περιοχή της Πέλλας. Ο άντρας, που όταν του έγινε σήμα να σταματήσει το όχημά του, φέρεται να ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στόχος του ήταν να μεταφέρει τους αλλοδαπούς σε μη νομοθετημένο σημείο της μεθορίου, διευκολύνοντας τη μη νόμιμη έξοδο τους από τη χώρα. Το όχημα που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε, όπως και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, συνελήφθησαν σήμερα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή της Φλώρινας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 32 ετών, για παράνομη μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών. Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκληματικότητας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο ένας από τους δύο άντρες, ηλικίας 30 ετών, λειτουργούσε με το όχημά του ως προπομπός, ώστε να εντοπίζονται και να αποφεύγονται οι αστυνομικοί έλεγχοι στο δεύτερο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο τριανταδυάχρονος μεταφέροντας προς το εσωτερικό της χώρας τους τέσσερις αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει προηγουμένως παράνομα στη χώρα. Τα δύο αυτοκίνητα και πέντε κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν. 

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Χαμηλή συμμετοχή και λίγα επεισόδια στις διαδηλώσεις στη Γαλλία

Μειωμένη ήταν η συμμετοχή στις σημερινές διαδηλώσεις κατά του υψηλού κόστους ζωής, με λιγότερους διαδηλωτές σε σύγκριση με τα προηγούμενα Σάββατα και τη μεγάλη κινητοποίηση της Πέμπτης τόσο στο Παρίσι όσο και συνολικά στη Γαλλία.
Πολωνία, αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί από επίθεση ενόπλου σε τουριστικό κέντρο της Κρακοβίας

Έξι νεκροί και 15 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενόπλου που άνοιξε πυρ από το αυτοκίνητό του στην κεντρική πλατεία της Κρακοβίας, σύμφωνα με τις αρχές. Θύματα ανάμεσα σε περαστικούς, με τέσσερις γυναίκες και δύο άνδρες νεκρούς.
Πολωνία, αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλος σκότωσε 5 και τραυμάτισε 10 σε επίθεση στην Κρακοβία

Στην Κρακοβία, άνδρας άνοιξε πυρ μέσα από το αυτοκίνητό του στο τουριστικό κέντρο της πόλης, σκοτώνοντας πέντε και τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα άτομα. Η αστυνομία και διασώστες έφτασαν άμεσα στο σημείο.
Πολωνία, αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί και πάνω από δέκα τραυματίες σε πυροβολισμούς στην Κρακοβία

Πέντε νεκροί και πάνω από δέκα τραυματίες από πυροβολισμούς κοντά στην κεντρική πλατεία αγοράς της Κρακοβίας. Ο δράστης συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει και δεν αναζητούνται άλλοι ύποπτοι.
Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί και δέκα τραυματίες από πυροβολισμούς στην Κρακοβία

Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες είναι ο απολογισμός πυροβολισμών κοντά στην κεντρική πλατεία αγοράς της Κρακοβίας. Ο ύποπτος συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει και δεν υπάρχουν άλλοι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία για απάτη και αυθαίρετη δόμηση στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

Δικογραφία για απάτη, ψευδείς δηλώσεις και αυθαίρετη δόμηση σχηματίστηκε για 60 άτομα στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, για υποθέσεις της τελευταίας 5ετίας που αφορούν παράνομες τακτοποιήσεις ακινήτων και ψευδείς βεβαιώσεις ημερομηνίας δόμησης.