ΓΔ: 2305.74 0.26% Τζίρος: 327.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κυριάκος Μητσοτάκης
Φώτο: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, Credits: Nick Paleologos / SOOC

Στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία για τη Μαρινέλλα παρουσία Μητσοτάκη

Σε συγκινητικό κλίμα και με πλήθος κόσμου, τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία της Μαρινέλλας, παρουσία του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, προσωπικοτήτων, της οικογένειάς της και πολλών καλλιτεχνών και πολιτικών.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με την παρουσία του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία για τη μνήμη της μεγάλης ερμηνεύτριας Μαρινέλλας. Πλήθος κόσμου, καθώς και προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο, αποχαιρέτησαν τη σπουδαία τραγουδίστρια που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό πολιτισμό.

Μέχρι τις 13.00, η σορός της εκτίθετο σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες πολίτες περίμεναν υπομονετικά για να αποτίσουν φόρο τιμής. Η σορός έφθασε συνοδεία της κόρης της Τζωρτζίνας, των εγγονών της Μελίνας και Δημήτρη, καθώς και στενών φίλων της οικογένειας.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη. Η παρουσία πολιτικών και εκπροσώπων της δημόσιας ζωής ανέδειξε τη διαχρονική επιρροή της ερμηνεύτριας.

Από τη Μητρόπολη πέρασε σχεδόν το σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου, αλλά και προσωπικότητες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Ανάμεσά τους οι Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Λάκης Λαζόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, οι συνθέτες Γιώργος Χατζηνάσιος και Μίνως Μάτσας, καθώς και οι Μανώλης Μητσιάς, Πέγκυ Ζήνα, Έλλη Κοκκίνου, Μαριάννα Λάτση, Ηλίας Ψινάκης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, οι Γιώργος Νταλάρας και Χάρις Αλεξίου θα εκφωνήσουν τους επικήδειους λόγους. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ, σύμφωνα με την επιθυμία της εκλιπούσας, αντί στεφάνων θα γίνουν δωρεές στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Η συμβολή των βουλευτών ενισχύει το έργο της κυβέρνησης

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε ότι στη ΝΔ επικρατεί ενωτικό κλίμα και ανοιχτός διάλογος, με σημαντική συνεισφορά των βουλευτών στο κυβερνητικό έργο και υπογράμμισε την υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα από το 2019 έως σήμερα.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική Κ. Τσουκαλά στην ομιλία Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση

Ο Κώστας Τσουκαλάς χαρακτήρισε την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή ως τακτικιστική και τυχοδιωκτική, τονίζοντας ότι έχει ήδη παραβιάσει όσα λέει πως θα αναθεωρήσει, ειδικά για τα άρθρα 86 και 16 του Συντάγματος.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ξεκινά σήμερα η συνταγματική αναθεώρηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως χρειάζεται νέο Σύνταγμα και θεσμικές αλλαγές έως το 2030 για εκρίζωση παθογενειών. Ανέφερε την ανάγκη αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και διαφύλαξης του κράτους δικαίου. Υπογράμμισε την ενότητα της παράταξης.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Με 30 αλλαγές ξεκινά η συνταγματική αναθεώρηση

Ο πρωθυ[πουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή τόνισε τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν στην οικονομία και ζήτησε μέτρα κατά της ακρίβειας. Υπογράμμισε τη σταθερότητα της ΝΔ και ανακοίνωσε την έναρξη της συνταγματικής αναθεώρησης με 30 προτάσεις.