ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Άνδρες της ΕΚΑΜ επιχειρούν
Άνδρες της ΕΚΑΜ δίπλα σε όχημα pickup κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε οικιστική περιοχή.

Επιχειρήσεις της αστυνομίας με κατασχέσεις ναρκωτικών και όπλων σε δυτικές συνοικίες

Ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Ίλιον, Ασπρόπυργο, Αχαρνές και Ελευσίνα στις 24 και 26 Μαρτίου 2026 για την αντιμετώπιση παράνομων ενεργειών, με συμμετοχή πολλών αστυνομικών υπηρεσιών.

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 24 και 26 Μαρτίου 2026 σε οικισμούς των περιοχών Ιλίου, Ασπροπύργου, Αχαρνών και Ελευσίνας, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο στόχος των επιχειρήσεων ήταν η πρόληψη και αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων που καταγράφονται στις συγκεκριμένες περιοχές, στο πλαίσιο ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Στις συντονισμένες επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, τη Δ.Α.Ο.Ε., την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, την Ο.Κ.Ε. και τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Εντυπωσιακά ευρήματα σε οικία στο Ίλιον

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σε οικία στην περιοχή του Ιλίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

• 6 κιλά και 235 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
• 452,4 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
• 414 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,
• μικροποσότητα κοκαΐνης,
• πιστόλι,
• όπλο κρότου,
• γεμιστήρας,
• 16 φυσίγγια,
• 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
• σιδερογροθιά,
• ρουχισμός με διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας,
• χειροπέδες,
• 4 βεγγαλικά,
• 5 κινητά τηλέφωνα και
• 3 ρολόγια χειρός μεγάλης αξίας.

Έλεγχοι και συλλήψεις

Συνολικά, ελέγχθηκαν 293 άτομα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για έλλειψη άδειας οδήγησης, μη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας, μεταξύ άλλων.

Ακινητοποιήθηκαν 6 οχήματα, ενώ αφαιρέθηκαν 12 άδειες ικανότητας οδήγησης και 11 άδειες κυκλοφορίας. Παράλληλα, συνελήφθη ένα άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σε βάρος του ενοίκου του διαμερίσματος, που ταυτοποιήθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα Κάτω Τιθορέας με λεία 200.000 ευρώ και διαφυγή

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα, με τέσσερις δράστες να αρπάζουν 200.000 ευρώ. Οι ληστές είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους και διέφυγαν, σπέρνοντας τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Συνελήφθη 25χρονος για παραβάσεις οπλοκατοχής

Στα Χανιά συνελήφθη 25χρονος για παραβάσεις οπλοκατοχής. Κατασχέθηκαν πιστόλι, γεμιστήρες, φυσίγγια, μαχαίρια και το Ι.Χ. του. Η προανάκριση γίνεται από την Αστυνομία, ενώ παραπέμφθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
αστυνομία Βανκούβερ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Υπόθεση ομηρίας σε υποκατάστημα της Volksbank στη Ρηνανία-Παλατινάτο

Σε εξέλιξη βρίσκεται ομηρία σε τράπεζα στο Ζίντσιγκ της Γερμανίας, με την αστυνομία να εκτιμά ότι υπάρχουν πολλοί δράστες και όμηροι, ανάμεσά τους και οδηγός χρηματαποστολής. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, χωρίς κίνδυνο για τους πολίτες.
Επεισόδια νύχτα αναρχικοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ληστής με σουγιά σε κατάστημα ψιλικών και δεύτερη απόπειρα

Συνελήφθη 31χρονος στη Θεσσαλονίκη, που με σουγιά προσπάθησε να ληστέψει μίνι-μάρκετ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει 790 ευρώ από ψιλικατζίδικο. Ο δράστης οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρίνιο: Τρεις συλλήψεις για οπαδική βία

Στο Αγρίνιο συνελήφθησαν τρεις άνδρες για αθλητική βία, τραυματισμό δύο νεαρών λόγω οπαδικών διαφορών και παραβίαση του νόμου περί όπλων. Οι δράστες εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο ενώ άλλοι δύο συνεργοί αναζητούνται.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ριφιφί σε μεσιτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη με λεία 300.000 ευρώ

Οι Αρχές ερευνούν διάρρηξη τύπου ριφιφί σε μεσιτικό γραφείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου άγνωστοι άνοιξαν τρύπα σε τοίχο και αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο σχεδόν 300.000 ευρώ, σύμφωνα με καταγγελία του ιδιοκτήτη.